• öğretmenlerin ve okul idarecilerinin yeni çilesinin ismi.

    adettendir tanım; eğitim kurumları ve hatta ilçe ve il genelince yapılacak olan toplantıların ve yıllık planların yeni merkezi. iyi niyetli bir girişim gibi gözüksede sistem yeterince güçlü olmadı için çok fazla zaman kaybına sebep olacaktır. ayrıca bilgisayarı açıp kapamakta sorun yaşayan ileri yaştaki idarecilerin bu modüllerde yönetici olarak bütün işlemleri yapması beklenmekte. şimdilik ibretle izliyoruz efendim
  • yurdum öğretmeninin ne kadar gariban olduğunun göstergesi olan sistem. okulda bir öğrenciye tokat atılsa ortalık yıkılır, çalışmayan bir e-müfredat sistemi zorunlu kılınmış, kimsede ses seda yok.

    bir bakanlık kendi personeline bu kadar işkenceyi nasıl reva görür? sistemler kul yapısıdır, hatalı olabilir. bari bir açıklama yapın be sayın yetkililer.
  • sistem çalışmamasına rağmen müdürler öğretmenlere baskı uyguluyor. daha altyapıyı kurmadan dönem ortasında hayata geçirip her zamanki gibi yüzlerine bulaştırdılar. müdür yardımcıma az evvel siteye 1 haftasır girilmiyor ve 1 haftadır girilmeyen site için her gün arayıp mobbingin tillahını yapıyorsun deyip kapattım. bu ne lan. distopya mına koyim.
  • öğretmene iş çıkartmaktan başka bir işlevi olduğunu düşünmüyorum. merkezi olarak kazanımların denetlenmesi ve derslerin boş geçirilmesinin azaltılması amaçlanmaktadır.

    standart olarak verilmesi gerekenlerin merkezce takibinin yapıldığının iyice anlaşılması içindir.

    biraz totaliter biraz da faydasız buluyorum. faydasızlığı daha çok rahatsız ediyor beni.

    oecd raporlarına göre eğitimde hem alan bilgisi olarak hem çocukların okuma-anlama üstüne sayısal performansı olarak hem de tepav'ın çalışması sonucu yabancı dil bilgisi olarak oldukça gerideyiz.

    ama bunun sebepleri arasında öğretmenin az çalışması öncelikli olamaz.

    her şeyden önce o milli eğitim bakanlığı kazanımlarının gerçekten ne kadar uluslararası geçerliliği olduğu gerekli müfredat karşılaştırılmalarıyla gözden geçirilmelidir.

    burada esas alınan müfredatların iyi sonuç vermiş ve kendi şartlarımızda uygulanabilir, değerlendirilebilir olmasına dikkat edilmelidir.

    öğretmenlerin zaten tek maaşla aile geçindirmesi mümkün değilken bir de üstüne sorumluluk, kırtasiye ve evrak işleriyle başını meşgul edip onları prosedürle yormak çok yanlış olur. ya üstlenilmesi istenen işlere denk bir maaş verilip çalışanın motivasyonunun sağlanması ve iş yerinde gördüğü saygının artırılması gerekir ya da iş yükünün azaltılması gerekir.

    en kötü senaryoyu size söyleyeyim: öğretmen sadece işi bitirmek için üstün körü, baştan savma iş yapar ve önündeki iş bitsin de azar işitmeyeyim diye istenen bitirir ama hiç özenli, üretken ve verilmli bir performans ortaya çıkmaz.

    zaten bu müfredatın çıkış sebebi de bunu önlemek içindir. ama aslında bu müfredat hiçbir şekilde eğitim kalitesini artırmaya hizmet edecek ana değişiklikleri yapmamaktadır, sadece semptomatik tedavi amaçlı bir hamledir.

    pek bir faydası olacağını zannetmiyorum.
  • kurum düzeyinde şimdilik sadece ankara'da geçilen sistem. il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri düzeyinde ise birkaç il daha geçecekmiş bu dönem. diğer illerde ise eski sistem devam edecekmiş. yani şimdilik değişen birşey yok.

    kırtasiye işlerini azaltması bakımından iyi gibi gözükse de defterleri doldurmak için yine her öğretmen çıktı almak zorunda kalacak. yani kağıt israfında bir azalma söz konusu değil. milli eğitim kağıt israfını azaltmak istiyorsa yapacağı üç şey var:

    1- ara karne saçmalığını kaldırmak;
    2- okullara gönderilen yazıları internet ortamında yayınlamak, böylece bazıları 50-60 sayfayı bulan yazıların çıktısı ve bu yazılar için hazırlanan üst yazılar da yazılmamış olacak. bunu yapmasa da en azından yazılar incelenerek her yazının her okula gitmesi önlenebilir.
    3- defterlere sadece yoklamanın alınmasını sağlayarak yıllık plan basılmasının önüne geçilmesi. böylece her biri 10-12 sayfayı bulan plânların çıktısının alınmasının önüne geçilir.

    bunları yapmadan e-x sisteme geçilmesinin pratikte herhangi bir faydası olmaz. aksine daha fazla kağıt israfına yol açar.
  • kurum düzeyinde yalnızca ankara'da değil tüm türkiye'de geçilen sistem. istanbul'da görev yapıyorum ve bugün toplantısına katıldım.

    aslında yapılacağını öngördüğüm bir yenilikti fakat yine altyapı hazırlanmadan böyle bir işe girişilmesine hiç şaşırmadım. sisteme girilemiyor fakat bizden sisteme girip kurul kararlarını yazmamızı istiyorlar ve bunun için tarih veriyorlar. askerlik için mantığın bittiği yer denilirdi ancak zaman zaman milli eğitimde de aynı durumun yaşandığı sıkça görülür oldu.
  • müfredat programlarının ve yapılarının, ilişkisel veri tabanı modeline çevrilmiş ve etkileşimli hale getirilmiş bir yazılım projesidir.

    gelelim kullanım aşamasına ve uygulanmasına; ankara pilot il seçilmiş. her yerde birden uygulayalım demişler, uygulanamamış. sonra sadece ankara uygulasın demiş. şuan işler karışık. pilot il olan ankara bile kullanamıyor sistemi.

    sistem, okulda meb internetiyle açılamıyor. açılamadığı için kullanılamıyor. verilerin kayıt altına alınması iyi güzel hoş da fakat bir de sistem alt yapısı kaldırsa. daha ankara ile sınırlı olan uygulama tüm ülkeye yayıldığında nasıl verimli kullanılacak bilemiyorum. aynı dys gibi olursa işimiz var. sık sık hiç açılmadığı zamanlar olur dys'nin.

    şimdi eve geldim, sistem açıyor. e ben okul işlerimi okuldayken yapamayacaksam ne anladım ben bu sistemden. önce şu meb internetini bir düzeltmeleri gerekiyor.
  • kağıt tasarrufu sağlayacağını düşündüğüm sistem. ancak klasik olarak serverlar kaldırmıyor. hoop diye tepeden inme yapılırsa mantıklı olmuyor, insanı çileden çıkartıyor. bir zümre tutanağı yapmak 1 buçuk saat sürebilir mi? öğretmenler kurul toplantısı ise bu sistemden dolayı 4 saat sürdü. keşke önce pilot bölgelerde yapılıp sonradan yayilsaydi. umarım kısa zamanda işleyişli hale gelir.
  • kağıt tasarrufu ancak ömür israfı.
  • dün itibarı ile iptal olduğu yönünde rivayetleri dolaşmaya başlayan, okullardaki bütün evrak işlerinin sanal ortamda yapılmasını öngören sistem
hesabın var mı? giriş yap