• oyun dağıtım şirketi steam' ın kullanıma soktuğu yeni bir servis. bu nane ile oyuncular çıkmasını bekledikleri oyunların yayınlanmadan önceki test aşamalarına katılıp oyunu test edebiliyor. kısacası adamlar kalite kontrol işini bedavaya getiriyor.
  • ilgi cekici oyunlarin hepsi. resminden isminden ilgini uyandiriyo tooltipini okuyon "ooo ne guzelmis" diyorsun bakiyon early access minskim...
  • oyunların içerisinden parçaların komple çıkarılıp oyuncuya aslında zaten parasını ödediği bir şeyin ekstra ücret karşılığı kakalanmasından ibaret olan downloadable content'ten sonra oyuncuları kaz gibi yolmanın yeni bir yöntemi.
  • şu anda steam hesabımda acaba ne zaman bitirecekler diye beklediğim 4 tane oyunun müsebbibi. aslında bu 4 oyunda ilgi çekici oyunlar hani oynamak istersen yine oynanıyor ama ulan bitirsinler de öyle oynayalım deyip hevesim kaçıyor ne zaman açmak istesem. biz bir eşşeklik ettik indirim zamanlarında aldık siz etmeyin diye yazıyorum. bu oyunlar ben yaz indirimlerinde aldım. bak düşün aradan 8 ay geçmiş daha alpha olan var. misal plant explorers alpha 0.7 idi o zamanlar şimdi de alpha 0.8 (0.86 mı ne) oldu. 0.9 çıkacak hazırlıyoruz diyorlar inşallah yaparlar. daha bu beta olacak da tam sürümü çıkacak. o arada oyunu bitirmekten vazgeçmezlerse 2016 q3 gibi belki tam sürüm olur.

    mesela factorio diye bir oyun var. oyunun sözlükteki başlığı 2013 mart ayında açılmış. o zaman alpha sürümü varmış ve hala alpha ve satılıyor. fiyatı da 15 dolar. adamların günahını almak istemiyorum belki de bitirecekler ama bitirmeme ihtimalleri daha büyük gibi görünüyor. indie game destekçisi birisi olarak bu early access'in kötü kullanımından bezmiş durumdayım. sonra niye korsan oyun oynuyorsunuz oluyor. çünkü oyun yapımcıları ibnelik yapıyor.
  • artık görmekten midemin bulandığı sistem. steam'in store açılış sayfasının %40 ı bunlardan ibaret.
  • oyun dünyasının başına gelmiş en sikik şeylerden birisi değil en sikik şeydir.
  • amaci bir oyuna insanlarin erkenden erisip, bugli ve hatali da olsa oyunu deneyebilmeleri olmasi gereken, oyunlarin bitmeden satisa cikmasi kavrami.

    lakin gunumuzde bunu oyun gelistiricileri oyun bitmeden para kazanmak, sonra da oyunu asla tamamen bitirmemek suretiyle kullaniyorlar. yani siz bir oyuna tamamen bitmemisken para veriyor, bol bol guncellenip hatasizlasmasini bekliyorsunuz ancak yazilimci veya ekip bir sure sonra o paraya cokuyorlar, oyunun gelistirmesine devam etmiyorlar.

    early access olup full yayinlanan oyunlarin sayisi kac cok merak ediyorum. early access olarak aldigim hic bir oyun asla full olmadi, istisnasiz kacti yapimcilari.

    gerci ark vardi, onu bitmemis haliyle bile cok severek oynadim. sonradan bitti galiba, emin degilim suan. yalan olmasin.
  • survival* türü oyunların neredeyse tümünün dahil olduğu üst küme. bir tane de early access olmayan survival türü oyun olsun, değil mi? ama yok.
  • tembel orospu çocuklarının bitiremedikleri oyunlardan para kazanma yöntemi. oyunu geliştirecek, gerekli kaynakları sağlayacak paran yoktur anlarım. ama geliştiricilerin %99'u bunu kötüye kullanıyor. ihtiyaç olduğundan ya da test ettirmekten ziyade para kazanmak için bu işe giriyorlar. e sen adama satış potansiyelini daha early access'teyken aştırırsan neden oyunu düzeltmek/bitirmek için uğraşsın ki? "abi destek olalım yææ çok kral oyun" diye gidip bu oyunları aldığınız sürece piyasa daha da boktanlaşacak haberiniz olsun. geribildirim falan kimsenin sikinde değil. sığır gibi bug dolu oyunlara, dlc'lere, ota çöpe para vermeye devam edin böyle.

    https://en.wikipedia.org/…_steam_early_access_games
hesabın var mı? giriş yap