• irak devlet televizyonu, irak başkanı nuri el maliki'ye dayanarak verdiği haberde,
    zerkavi'nin öldürüldüğünü açıkladı.
    irak televizyonu, başbakan el maliki'nin irak'taki amerikalı general george casey ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısında zerkavi'nin ölümünü açıklayacağını da duyurdu. amerikan abc televizyonu, zerkavi'nin bağdat'taki bir eve düzenlenen amerikan hava saldırısında öldüğünü açıklamıştı

    (hürriyet)

    irak basbakani nuri al-maliki’nin devlet televizyonunda yaptigi aciklamaya göre
    abu musab al sarkawi amerikalilarin bir hava saldirisinda bugün öldürülmüstür.

    (spiegel-online)
  • belinde bombali bir kemerle uyumasina iliskin "yakalanıp aşağılanmaktansa, kendimi havaya uçurup şehit olmayı tercih ederim. beraberimde de birkaç amerikalı'yı götürürüm" diyen zerkavi'nin ardindan el kaide'nin geri donusu nasil olacak diye dusunmemek mumkun degil.

    zorunlu edit:
    zerkavi'nin sadece emperyalizmle mucadele eden bir kahraman oldugunu dusunen ve "topragi bol olsun" diyen cahil zihniyetlerin, zattin irak'ta binlerce masum sii arabin olumune neden oldugunu bilmedigini umuyorum. "emperyalizm ve amerika'ya karsi direnis" gibi romantik soylemlerin arkasinda milyonlarca masum insanin olumune yol acmis bir katilin kahramanlastirilmasini kinamamak isten degil.
  • abd'nin karşısında amacı ne olursa olsun direnmiş ve bu direnişinin sonucu öldürülmüş kişi. abd denen cellatın taşaklarını yağlayanlar tarafından katil, cellat, terörist olarak nitelenen bu insan her ne ise aciz değildi. hayatının en onurlu savaşını verdi, en değerli varlığı olan canını verdi. götünü kaz tüyü minderlere gömüp ellerinde şampanya kadehleriyle bu adamın cesedi üzerine ahkam kesip nutuk atanlardan, şov yapanlardan çok daha şereflidir gözümde.
  • ırak direnişindeki diğer grupların ve buna fikren taraftar olanların en önemli karın ağrısı, mide bulantısı olan "el-kaide katılımının" lideriydi. abd'nin ve onun borazanı türk medyasının (hürriyet-milliyet-sabah-zaman) en önemli argümanı, bu adamların canavarlığı ve abd askerleri, işbirlikçileri kadar, "sivil-masum ıraklıların hayatlarına karşı kayıtsız olmaları" idi. el-kaideyi tüm ırak direnişi gibi gösterip, "direnişçiler müslüman-arap-ıraklı sivillere acımazken amerikan askerleri niye acısın, onlara kim bir şey diyebilir" cevabının bahanesiydi. umarım bu ölüm, ırak direnişinin ıraklıların eline geçmesi gibi uzak bir ihtimalin gerçekleşmesine vesile olur. gerçi ülkemizde ve dünyada ülkesini savunan insanlara zerkavi gibi olsalar da olmasalar da terörist diyenler her zaman olacak.
  • türk medyasının işbirliği yapmışcasına aynı cümle ile öldürülmesini duyurduğu kişi. cellatın sonu ve celladın sonu hemen hemen tüm gazetelerin manşetindeki cümledir.
  • oldugunu belgeleyen resmin cercevelenmesini isteyen kimdir onu merak ettim ben. ne yapicak adam evine mi asicak resmi acaba.
  • amerikanın uydudan yerini tespit ettiği halde, canlı olarak ele geçirmek yerine 250 kg bomba ile uçurduğu ölüm makinası.
  • bir şeylerin istekleri doğrultusunda gitmesini isteyenlerin bu sebeple varettiği ve aynı sebeple yok ettiği kimselerden sadece biri.
  • gerçek adı ahmed fazıl haleyle'ymiş. el zerkavi ile daha karizmatik bir hava yaratmış, ne o öyle ilahi gibi haleyle...
  • vakit gastesinin, haberini "sehit" olarak verdigi adam.
hesabın var mı? giriş yap