• normal olandır.

    sağlık ücretsiz ?
    götünüzden element uydurmayın.
    muayene ücreti + yüzde 20 katılım payını seve seve ödeyeceksin.
  • muayene olup, ilac almadiginiz zamanlardan biriken borctur bu.
    2 liralik ilaci sgk recetesi ile almak istediginizde zaten 13 lira gibi bir ucret odemek gerekiyor. ilacin fiyatini ogrenip receteyi ona gore isleme aldirmakta fayda var tabi.
  • katıldığım önerme;
    her gidişimde tüm borcu sıfırlamama rağmen bir sonraki gidişte yine önceden kalma muayene ücreti deniyor. sonra detaylı sorunca aslında en son gittiğimiz muayeneden sonra direk eczaneye gidiyoruz ya, o günkü muayene ücreti çıkmıyormuş eczanede, bir sonraki eczaneye gidişte çıkıyor dedi eczacı niye böyle bilmiyorum ama saçma geldi bana da. bir de ödediğiniz ücretin detayını isteyebiliyorsunuz bilginiz olsun. geçmiş olsun.
  • antibiyotik hap, antibiyotik merhem, solüsyon ve gaz kompres reçetesiyle gittim.
    gazlı bez için 30 tl ödedim. gaz kompresi sigorta karşılamıyormuş.
    hadi benim para vardı da aldım, cebinde 30 lirası olmayan insanlar var, eski çarşafı mı kesip kompres yapsınlar?

    birkaç gün sonra da antibiyotik iğne yazıldı, eczaneye gittim, iğne başı 5 tl fark çıktı.
    10 iğnede 50 tl yapıyor.

    bir haftada 80 tl fark ödedim.
    bakın, küfür etmeyeceğim, bir kadına yakışmıyor küfür diyorum, sonra duramıyorum.
  • çalışanların başına gelen durumdur. zavallı emeklilerin ise direkt maaşalarından kesilmektedir, ceplerinden o an nakit çıkmadığı için “sağlığın ücretsiz olduğu”na kanaat getirirler. *
  • sağlık sisteminden beslenen 10 milyon asalak olduğu için normal bir durum. birilerinin soyulup kendi oy kitlelerinin beslenmesi gerek. o soyulanlar da biz oluyoruz tabi. gerçekten açlık sınırında yaşayan ve yeşil kart sahibi olan 4 milyon insanı ayrı tutuyorum.
  • çocuğa 2 tane şurup aldım 22 lira ödedim. şurupları reçeteyle değil kendim alsam 13 lira. bunun adı sağlık sistemi
  • bunlar hep muayane ücreti. geriye dönük olarak çıkıyor , sıkıntı da o zaten.

    şöyle ki , hastaneye gittin muayene oldun çıktın eczaneden ilaç alacaksın. ilacın yüzdesi farkı yazdırma ücreti vs çıkıyor ödüyorsun. ama o gün hastaneye gittiğin için bir muayene ücreti daha yazılıyor senin adına. bu para genelde sonra alınıyor. sebebi de hastanenin senin muayane olduğunu sgk ya ay sonunda bildirmesi.

    bir sonraki ilaç aldığında o para reçetene ekleniyor. eczaneden ayrıntılı olarak tarih ve doktor branş bilgisi alabilirsiniz. kafa karışıyor tabi ama anlamanın en kolay yolu o.

    ha bu arada bu muayene ücretini anlatırken her seferinde utanıyorum sıkılıyorum o ayrı mesele. acil sistem değişmeli çünkü çok mağduriyet oluşuyor.

    şunu söylemeyi unuttum editi : sağlık bakanlığı ve sgk hastanelerden vezneleri kaldırıp bu işi eczanelere verdi emrivaki ile. eczanede hep borç çıkması bu yüzden. eczaneler sgk nın mecburi veznesi.
  • "sigortalı olarak çalışanların devlet hastanelerinde muayene ücretleri 2019 yılı itibarıyla 6 lira oldu. geçtiğimiz sene 5 tl olan ücret yüzde 20 zamlandı. eğitim ve araştırma hastanelerinde ise 7 lira olan ücret, üniversite hastanelerinde 8 lira oldu"

    ama sağlıkta her şey ücretsiz(!)
  • sanki borç takmış sonra ödemeye gelmişim hissi yaşıyorum.
hesabın var mı? giriş yap