• epeyce sampiyonlugu olan buz patencisi rus cift. 1991'de evlenmisler. isimleri en az "fayv poyint fayv" sesleri kadar hatirlanasidir.
    sergei grinkov 1995'te olmus. daha 28 yasindaymis.
  • 2 kez olimpiyat, 4 kez dünya şampiyonluğu kazanan rus çift.
    kendilerini sadece bir tek şampiyonada izleyebildim ve pek de meraklısı olmadığım çiftler kategorisinin o an hayranı oluverdim.buz pistine siyah , üzerinden tek bir beyaz çizgi geçen sade kıyafetleriyle mütevazi bir şekilde çıkıp fırtına gibi kaymışlardı.kusursuzdu herşey, ayışığı sonatının üçüncü bölümü başladıgında müzikteki hızın aynısını piste görmek, atılan axelların mükemmeliği, sergei’nin kendisinin nerdeyse yarısı kadar olan güzel karısı ekaterina’ yı havalarda tek eliyle tüy gibi kaldırışı, dönüşleri, artistik yetenekleri hayranlık uyandırıyordu insanda.kolay kolay unutulacak bir performans değildi, onlara da 6.0ları ve birinciliği getirmişti zaten.ancak herşeyin bu kadar kusursuz olmasının imkansız olduğu bu dünyada, trajik son bu başarıdan bir sene sonra gelmişti başlarına.gencecik,henüz 30lu yaşlara bile ulaşmamış sergei,bir antrenman sırasında kalp krizinden ölmüştü.sadece çocukluğundan beri sergeinin hep yanı başında olan ekaterina değil, tanımadığımız adam için biz bile üzülmüştük.
    her yerde peri masalının sonu diye yazsa da ekaterina şu anda çocuklarıyla ve ilia kulik ile hayatını sürdürmekte, buz üstündeki marifetlerini profesyonel anlamda devam ettirmekte.buz perisinin masalı da böylece burda bitmemekte.
  • 1994 lillehammer olimpiyat oyunlarında şu linkten izlenebilecek serbest programları ile altın madalya alan ve sergei'in 1995 yılında çok erken bir yaşta hayata gözlerini kapaması nedeniyle de bu performansları ile hatırlanan çifttir.

    sergei'in ölümünden sonra katya'nın buzun üzerine çıkıp tekrar kayması için christopher dean de dahil pek çok buz patenci destek olmuşlardır. bu destek öyle maddi destek falan değildir, toplanıp gidip arkadaşları ile çalışmışlar, kaymışlar, dans etmişlerdir. yıllarca yarışmalarda çekiştikleri rakiplerinin anısına verdikleri bu destek insanın gözünü yaşartır.

    edit: link yenileme
hesabın var mı? giriş yap