• ust edit : soz verdigim gibi asagida gerekli aciklamalari yaptim.sansiniz bol olsun.ozelden deginmedigim noktalarla ilgili soru sorabilirsiniz.gelen mesajlara cevaben ;

    baskasinin dediklerine kulak asmayin , yok almanca sartmis , yok sertifika sartmis , yok o sartmis , yok bu sartmis.sirket sizi almak isterse her turlu alir.butun olay sadece kontrata bakar.bu arada asagida yazilan mavi kart maaslari yillik brut maaslar.o miktari 12 ye boldukten ortalama yuzde 40 dusun ( ulkeden ulkeye degisiyor). o miktar sizin aylik maasiniz olacak.yani aslinda mavi kart almasi cok kolay diye dusunebilirsiniz.

    yarin home office yapacagim icin sizlere , avrupa’da iceriginde turkce dilbilgisi istenen islerle ilgi bilgi verebilirim hatta uzmani oldugunuz is alani ile ilgili nasil bir surec izlenmeli o konuyu da yazabilirim.bana biraz musaade ederseniz avrupa’da nasil is bulunur nelere dikkat edilmelidir, mulakatlarda calisma izniniz var mi gibi sorulara nasil cevap verilmeli gibi konularda yardimci olmaya calisacagim.

    oncelikle belirtmem gerekir ki bu isin en buyuk kismi umudunuzu kaybetmemek ve bu islemi hemen hemen hergun yapmak.baslamadan
    once onemli konulara deginecek olursak ;

    1. calismak istediginiz ulkeleri kafanizda belirleyin.
    2. arayacaginiz isler icin anahtar kelimeler olusturun. ( turkce, turkish,calistiginiz ya da aradiginiz isle ilgili sizi one cikaracak anahtar kelimeler daha iyi olur.)
    3. is ilanlarini tarih siralamasina gore siralayin.
    4. ozgecmisinizi ve motisvasyon mektubunuzu ( bu mektubu her is icin guncellemek zorunda kalabilirsiniz ) duzgunce hazirlayin.
    5. usenmeyin ve vazgecmeyin.
    6. mavi kart icin gerekli sartlari iyi arastirin.( benim mavi kartim 4 gunde cikti mesela )
    7. gerekirse is arama vizesi alin , gelin.

    8. staj bile bulabilirsiniz.
    9. eger basvurdugunuz ulkenin dilini bilmiyorsaniz ingilizce ilanlara basvurun.
    10. sitenin en guzel yanlarindan bir tanesi arattiginiz kelimeyle ilgili yeni is olursa sizin icin biriktiriyor.ertesi gun siteye tekrar girdiginizde arattiginiz kelimenin yaninda yeni is sayisi yaziyor . turkish (25 ) gibi .

    baslayalim :

    is bulmak icin cesitli websiteleri var ancak iclerinde en iyisi indeed adli web sitesi.sebebi ise her ulkeye ait bir indeedin olmasi.ayrica indeedin sizi ilani veren sirketin sitesine yonlendirmesi.yani cogu ilanda araci yok.

    avrupa ulkeleride bulunan indeed sitelerinin linklerini asagida paylasiyorum.

    almanya
    avusturya
    belcika
    ingiltere
    cekya
    danimarka
    finlandiya
    fransa
    hollanda
    irlanda
    ispanya
    isvec
    italy
    yunanistan
    luksemburg
    macaristan
    polonya
    portekiz
    romanya

    ekstra :

    birlesik arap emirlikleri
    katar

    simdi sitelerin listesini ekledik ama hepsi sitenin kendi dilini anlamiyoruz dediginizi duyar gibiyim.aslinda olay basit .sitelerin hepsi aslinda ayni yapida .o yuzden turkiye icin olani paylasiyorum .

    turkiye

    gordugunuz gibi sol taraf ne ,sag tarafta nerede isimli basliklari iceriyor.sehir terciginiz yoksa nerede kismini bos birakin sadece anahtar kelimenizi ne kismina yazin. bu arada asil onemli olan isleri tarihe gore siralamak.peki bunu nasil yapacagiz?

    tarihe gore arama bu linkte ki sol tarafta kirmizi ile isaretledigim kisma tiklayarak yapabilirsiniz.

    bazi isler ındeed uzerinden yayinlandigi icin hesap acip , cv ve motivasyon mektubunuzu yuklemenizde fayda var .

    peki bu kadar basvurduk birsey cikmadi? basvurmaya devam etmenizde fayda var ta ki ilk mulakatinizi yapana kadar.ondan sonra alisiyorsunuz ve surec kendiliginden isliyor.

    tavsiyem yalan soylemeyin.anahtar kelimelerinizi iyi secin .calisma vizesi kisminda ise is teklifi geldiginden itibaren 2 hafta icinde calisma vizesini mavi kart uzerinden alabileceginizi soyleyebilirsiniz.

    mavi kart ile ilgili dokuman

    mavi kart alma sarti : “ab mavi kart”ın verilmesi için yıllık brüt maaş en az 53.600 avro (01.01.2020 tarihinden itibaren: 55.200 avro) tutarında olmalıdır. fen bilimi, matematik, mühendislik, doktorluk ve bilgisayar uzmanı gibi aranan mesleklerde, yıllık brüt maaşın en az 41.808 avro (01.01.2020 tarihinden
    itibaren: 43.056 avro) tutarında olması gerekmektedir.

    edit : mavi kart dokumani iptal olmus yenisi

    mavi kart yeni link
  • ekşi sözlük iş ağı'na benzer şekilde ama bu sefer yurtdışına beyin göçünü tam teşekküllü sağlamak için olan ağdır.

    ilk talibi de benimdir. it alanında bir çok pozisyona fit edilebilen bir insan olarak -yazılım hariç- ve yurtdışı deneyimimle -krallık- kurtarın beni bu bataktan diyor, sözü siz saygı değer gurbet eldeki göçmüş beyinlere bırakıyorum.
  • makine, inşaat, metalurji mühendisi arkadaşların ilk inşaat, rönesans, polimeks'in türkmenistan şantiyelerinde şanslarını denememelerini önereceğim başlık.

    zira gidip de günde 20 saat beton başında beklerim ben köpek gibi çalışırım üstüne de hakaret yerim sorun değil diyorsan git. sonra günde 20 saat çalışılır mı her hafta 7 gün mesai yapılır mı diye serzenişde bulununca "omo sen boroyo çalışmayamı göldön yoksa oturmaya mı" diyen beyin özürlü şantiye şefleri ve bilimum proje müdürleri gördü bu gözler.

    üzülüyorum valla üzülüyorum. bu ülke insanı kendini ne kadar değersiz görüyor. işi öğrenmek ya da çalışabilmek için illaki götlerinden kan alınması gerektiği gibi bir algı oluşturulmuş. halbuki insan gibi verimli bir şekilde 8-9 saatlik çalışmayla insan kendini yetiştirebilmeli. ama yook illa duracaksın o şantiyede işin olmasa bile volta at sahada...

    benim önereceğim eğer yabancı diliniz var ise ve kafanızda biraz çalışıyorsa direkt yabancı firmalara kayın bizim boktan türk firmalarında ki 3 kuruşluk proje müdürlerine bu kadar prim vermeyin...
  • (bkz: pavlike münih adres adres)

    ben de yerimi alayım başlık aksın...
  • yurt disinda calismak icin isinizi iyi yapabilmeniz gerekmektedir, yani yurt disinda sizi agzi acik bekleyen firmalar bulunmamaktadir. avrupa standartlarini goz onune getirin simdi onu alin is alanina yansitin, durum aynidir. eger kendinizi ulkenin degeri ustunde bir kapasitede oldugunuzu dusunuyor ve bu yeteneginizi ulkemiz icerisinde kullanamayacaginiza inaniyorsaniz ilk once yurt disina cikmanin yollarini deneyin ve ardindan is bakin. calisma izni avrupa icin kolay bir surec degildir, sizi yurt disindan firmalar arayabilir, sizi ise cagira dabilir ancak vizeye gelince olay isten vaz gecerler genellikle. en saglami once gitmek sonra ise girmektir.
  • allen bradley ve siemens plc tecrübesi olan, otomotiv ve otomasyon hat yönetimi tecrübesi olan mühendis arkadaşlar için hollanda'da güzel bir pozisyon var, yeşillendirebilirler.
    bunun dışında avrupa'da şuan popüler olan komisyoncu tipi şirketlerle iletişime geçmelerini öneririm. bu şirketler size uygun kısa dönemli ya da proje bazlı işleri size paslıyorlar, yani sizin yerinize iş arıyorlar. olursa bir iki yıl kontrat bazlı çalışıp kalıcı bir sözleşme alma şansı yüksek.
    işinize hakimseniz dil konusuna çok takılmayın. cidden konuştuğu ingilizce'den tek kelime anlamadığım adamlar gördüm, uluslarası şirketlerde çalışabiliyorlar. mülakatlara iyi çalışıp işin jargonuna hakim olup bu kısımlar aşılabilir. tabii ki hiç konuşamayan adamlar zorlamasın ama bizde kendine güveni olmadığı için dil konusunda kendine haksızlık edenler çok, onlar için yazıyorum.
    yaptığı işte fark yaratan, sahiplenen ve hedefleri olan insanların her zaman şansı yüksek. cv'nin de bunu yansıtacak düzeyde sade, özenli ve gerçekçi olması şart.
  • yeni mezunlarin ve mezun adaylarinin salyalariyla dolmus ortalik lakin gencler bi sakin olun! dil bilmeden,daha dogrusu dili layigiyla bilmeden bu is zor. "ben anadolu lisesi mezunuyum" veya "yabanci dizileri alt yazisiz izliyorum" seviyesi ingilizce, sizin anca turist olarak yurtdisinda isinizi gorur. ıs ingilizcesi diye bir sey oldugunu unutmayin. bu ukalaligi, ingilterede bir ingiliz sirketinde orta duzey yonetici olarak calisan birisi olarak yapiyorum.
    yeni mezunlar master ve doktora alternatifleri ile ulkelere kapagi atmayi denesin. "benden ogrencilik coktan gecti" diyenler de, once turkiyede global bir sirkette is firsati yakalamayi deneyip, sirket ici transfer ile dunya haritasinda begendigi yere atlamayi deneyebilir. ucuncu ve en zor alternatif ise, ulkelerin calisma vizesi sartlarini iyice ogrenip, bu sartlarla o ulkelerde calisan insanlarin tecrubelerini ogrenme yolunu secmektir.
  • (bkz: linkedin)

    evet bazen bu kadar basit de olabiliyor. türkiye'de pek işe yaramasa da yurtdışında çok etkili. cv kısmınızı özenle hazırlayın elinizde ne varsa koyun. agh'den aldığınız sertifikanın bile etkisi olabilir burada. ama residence permit olayına takılabilirsiniz. bu yüzden bir çok yazarında bahsettiği gibi önceliğiniz bir yolunu bulup yaşamak istediğiniz ülkeye gitmek olsun. yüksek lisans buna güzel bir örnek.

    http://iagora.net/

    buradan bir çok ülkede türkçe bilen arayan şirket bulabilirsiniz. buradaki işler bazen size hitap etmeyebilir ama bu bir başlangıç olabilir sizin için. bazı ülkelerde *size oturma izni bile ayarlanabiliyor.
  • gigrove, freelance çalışanlar için dünyanın her yerindeki yeni şirketlerle bağlantı kurmasına ve konaklama karşılığında çalışmasına olanak tanıyan yeni bir platformdur.
hesabın var mı? giriş yap