• bildiğim kadarıyla türkiye'de geçerli olan bir durum.

    diyelim ki eviniz var. evinize beldenizden sorumlu elektrik dağıtım şirketiyle anlaşma yapmadan ve onların elektriğini herhangi bir kaçak yolla falan kullanmadan yani ilgili şirketle hiç muhatap olmadan elektrik ihtiyacınızı giderebilecek devasa güneş panelleri, yakıtla çalışan boy boy jeneratörler ya da kocaman rüzgar gülleri falan diktiniz.

    sonra dediniz ki kardeşim ben kendi ihtiyacımı kendim karşılıyorum, başka şeye gerek yok. ne oluyor? hoop devlet geliyor ve hop kardeşim sen nasıl kendi kendine yetersin diyerek hakkınızda cezai işlem falan başlatıyor.

    yani illa o trt payını, vergileri falan ödeyeceksiniz. keh keh keh.

    not: aksi bir durum söz konusuysa bir yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
  • doğrudur, o yüzden güneş paneli taktırıyorsanız "su ısıtıcısı" diyin gelen memura, elektrik saatiniz mutlaka olsun, eve iki ayrı kablo/priz döşeyin. az az kullanın şebekeden.

    edit : problem yoktur demeyin ... başı yanan çok insan var. özellikle küçük belediyelerin olduğu yerlerde söktürmeye uğraşıyorlar oranın dağıtım ağı sahibi firma yetkililerinin fıştıklamasıyla.
  • böyle birşey yoktur. güneş panelini evinize takıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. sadece ürettiğiniz elektriği satamazsınız.
  • halk vergi içindir, devlet vergi içindir. o zaman her şey vergi içindir.
  • bu kon uhala değişmedi mi her yere rüzgar gülleri koyuluyor. güneş enerjisi bireysel rüzgar enerjileri temini falan olmadan bu işler nasıl katkılı hale gelecek? hep mi zengini daha zengin edeceğiz?
  • üretici dahi olsan,abonelik alınmadan yapılan işlemler kaçak statüsüne girdiği için cezai yaptırımı vardır.
  • şakamı,ironi mi , yok ya ciddi bu. adamlar bildiğin yazmış satırlarca dediğim suçtur.
    anlamadığım kendi elektriğini üretmek mi suç olan, yoksa dağıtıcı firmaya abone olmamak mı?
    dahili hatları da yasaklayın, yan masadakini de operatörden arayalım
  • çok doğrudur. elektrik şebekesinin olduğu bir yerdeyseniz kendi elektriğinizi ancak belli bir miktara kadar üretebilirsiniz ki bu telefonunuzu şarj edip yanına 3-5 lamba yakmaya yetecek kadardır. bunun üzerine çıkarsanız legal olarak elektrik ürettiğinizi belirtmeniz ve tabii ki bir sürü prosedür ile uğraşmanız gerekir.
  • yasalar şirketlerin haklarını korur vatandaşın değil.
hesabın var mı? giriş yap