• bu devirde, hala bu şekilde oluşumlara prim verenler varken daha çok mağdurlar çıkar ortaya. mağdur değilsiniz, kendinizi akıllı sanan aptallarsınız. böyle paranızla rezil olursunuz. ağlamayın o yüzden. biz aptalız çünkü, devletin bankasından kredi çekip aldık evimizi. faizini paşa paşa ödedik. neymiş faiz harammış, faizsiz ev araba sahibi olacakmış. devam edin hayaller kurmaya, hayallerinizle pişman olmaya.
  • yıllardır farklı isimler altında dolandırılmaktan bıkmadı insanımız. ne saadet zinciri biter ne çiftlikbankı biter ne evimler otomobiller biter ne çekiliş işi biter. yazık.
  • ibretlik bir durum yok. bu ülkede dürüst bir şekilde çalışarak hiçbir şey sahibi olunamayacagini anlayanlarin 'ya tutarsa' diyerek girdikleri işlerden biri.
    emeklilikte gelecek tazminat (o da verirlerse, büyük ihtimal verilmeyecek) bir araba ya da ev alacaklar da, 65 inden sonra belki rahat edecekler.
  • "faizsiz" diyerekten yıllardır muhafazakar kesimi inek gibi sagdilar.

    faizden arındirilmis bir ekonomi mümkün değildir.

    bunun adına ister faiz ister kar payı ne derseniz deyin.
  • hikaye hep aynı ya. kolay para kazanma vaadiyle kandırılıyorlar. ısrarla uyaranları dinlemiyorlar. bu “sistem” şöyle farklı böyle güzel diye hararetle savunuyorlar. tanıdıkları herkesi peşlerinden sürüklüyorlar. hikayenin sonunda da x mağdurları derneği kurup ellerinde pankart devletten paralarını bulup geri vermesini istiyorlar. hiç değişmiyor.
  • asıl suçlu (bkz: devlet)tir.

    (bkz: çiftlikbank) 1 veya 2 yıl bu insanların parasını aldı. devlet neredeydi? hiç mi duymadı çiftlik bank'ı? reklam bile verdiler tv'ye.

    (bkz: eminevim) ve diğer faizsiz ev vaat eden firmalar. merak etmeyin paranızı kaptırdıktan sonra devlet buna da gereğini* yapar.

    edit: @sprawa nickli arkadaşın söylemesine göre vekiller zamanında çiftlik bank açılışına katılmış. doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
  • helal kazançtır mübarekler. böyle başlık açmayın. devletin bankası ile kredi falan haramdır. ama bunlar helal kazançlı şirketlerdir. neyiniz var neyiniz yok yatırıp buralardan ev alın derim. neticede helal kazanç. ha bir gün giderlerse de helal kazanç uğruna gider paranız falan. diğer tarafta devlet garantili banka falan varmış aman ha aklınız karışmasın. oralarda faiz var haram. bak bu helal. tamam mı mübarekler?
    edit: ulan ben şimdi var ya, neyse. ne haliniz varsa görün.
  • eminevim'in inşaat projesiyle alakalı bir durum gibi gözüküyor.

    faizsiz ev sistemiyle alakalı değil mevzu.

    bilmeyenler için bu sistemler yakında yasalaşacak deniyor:
    https://www.aa.com.tr/…-sistemi-yasalasiyor-/660931
  • anladığım kadarıyla bunlar bir otel projesi yapmışlar ve projeden hisse satmışlar. otel kiralanınca , elde ettikleri geliri hissedarlara paylaştırmamışlar. üstüne bir de verdikleri hisseyi geri almak istiyorlarmış. hissedar falan dediğime bakmayın şikâyetlere bakılırsa tapu falan bile yok ortada.

    https://www.sikayetvar.com/…uction/eminevim/kurtkoy
  • milletten kolektif şekilde para toplayan her kuruluşu , spk denetimine , yeminli mali müşavir denetimine sokmazsan , bu ülke'de çiftlik banklar'da , jet fadıllar'da bitmez arkadaş.

    çok kolay 2 soru soracaksınız yahu. din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yanında finansal okul yazarlığı'da ilkokulda lisede haftada 1 ders zorunlu yapacksın. millet parasına sahip olmayı cocukluktan ögrenecek.

    - kardeşim sen para mı toplayıp kar payı , ıttır vızık mı veriyorsun ?
    -evet abi...
    - kim yeminli mali müşavirin ? varmı raporu.
    - konut işine el atmışsın birde danışmanların varmış grup oluşturuyormuşsunuz.
    - evet...
    - neye göre bu gruplar belirleniyor ?
    - evlerin rantı değeri kem küm...
    - varmı gayrimenkul eksperi raporu ?
    - yok...
    - varmı danışmanların spk düzey 1 lisansı ?
    - yok...

    e ozaman de haydi sittir git.
hesabın var mı? giriş yap