• beğendiğiniz bir evi kiralamak istersiniz fakat sırf sizden daha önce gördüğü ve ev sahibini kafaladığı için emlakçıya bir kira bedeli ödemek istemezsiniz. eh ne yapacaksınız? işte bu durumda yediğiniz uzun kazıkların verdiği deneyimle emlakçıyı aradan çıkarmak için yöntemlerinizi devreye sokarsınız.

    1. civarda oturan tanıdık bir daire sakini aracılığıyla doğrudan ev sahibine ulaşabilirsiniz. bu noktada eğer hiç tanıdık kimse yoksa. sokakta ya da balkonda oturan tanışma heveslisi emekliler ya da teyzelerle tanışmaya çalışmak durumunda kalırsınız.

    2. bu kategoriye giren diğer yöntemler.
  • çoğu son derece dişli ve saldırgan olan emlakçının alıcının da satıcının da ümüğüne çökmesine neden olacak yöntemlerdir.
  • iyice yağlayıp kayganlaştırmaktır.
  • her gün konut kredisi satan bir bankacı olarak söylemek zorundayım ki;

    gidin bakireden göt isteyin daha iyi.

    ha sen çakalsın ev sahibini bulacaksın tamam da, emin ol sen daha ev sahibinin yanına gitmeden kokunu alır, fiyatı yükseltir ve aynı evi yine sana satar emlakçı dediğin. ah be abim beeee.
  • kiralanacak evin sahibinin ayni zamanda emlakci olmasi durumunda pek islemeyecek yontemlerdir.

    edit: based on true story.
  • her durum için ayrı taktiği mevcuttur. esasen bunu yaparken önemli olan nokta, emlakçı ile evi satan arasında sözleşme olup olmadığı, sözleşme varsa sözleşmenin şartlarıdır.
  • anasısikişmişlerin utanmadan yaptığı yöntem
    edit: yukarıda birileri aradan çıkardığı emlakçıdan bahsederken anasısikişmişler emlak diye isim taktığı için ben de böyle bir yorum yazmıştım. normalde böyle küfürlü konuşmam.
  • emlakçıları hiç sevmem, çok mağdur ettiler. ama eğer evi onun aracılığıyla bulduysam, aklıma onu aradan çıkarma hiç gelmez. ihanet etmiş gibi sayarım kendimi. evet onlar günümüzün üç kağıtçıları, ama bizde insanlığımızı kaybetmedik.
  • şu an kirada oturduğum evi emlakçı "yardımı ile" bulduk.
    bundan 1 sene önce kocaeli'de çalışırken terfi için mülakatlara girdim. çalıştığım firmanın istanbul'daki bir şubesine geçecektim.
    eşim de son 1 senedir istanbul beykoz ilçesinde çalışıyordu. işinin rahat olduğunu düşündüğüm ve kendisi işini çok sevdiği için 1 yıl kadar kocaeli-istanbul haftada 5 gün o yolu çekti. taşınacağımız zaman işten 3 gün ev bakma için izin aldım, eşim ise önceki hafta ev bakmaya başlamıştı. eşime çok açık bir şekilde "emlakçı ile konuşma, kendimiz araştıralım. bulamazsak artık emlakçılar ile görüşürüz" demiştim. iş yerinden arkadaşları hemen bir emlakçıya götürmüşler, o da bir an önce ev bulmak istediği için ve ilk gittiği yerde içine sinen bir yer bulamayacağını düşündüğü için gitmiş. emlakçı 1 km yakınındaki, bahçeli ve kapısında ev sahibinin kocaman "kiralık" yazdığı evi eşime göstermiş:) sonrasında ise ev sahibi ile görüştük anlaştık, emlakçı bu süreçte olmadığı için panik oldu. emlakçıyı istersek aradan çıkarabileceğimizi ev sahibim de belirtti. ben yine de gidip kendileri ile anlaşmak istedim. ödediğimiz kira kadar onlara ödeme yapmak istemediğimi ama eşimle anlaşmış oldukları için bir miktar ödeyebileceğimi söyledim. %30 kadar ücrette düştüler. o ücreti de 2 taksitle ödedim. söz ağızdan çıktıysa tutulmalıdır, biz böyle yetiştirildik. hak edilmese bile emlakçıya bu sebepten ödeme yaptım, onlar da bana hak vererek ücretin bir kısmında indirim yaparak kalanını taksitle almayı kabul ettiler. herhangi bir emlakçı ile böyle iş birliği yapan olmuş mudur merak ediyorum, genelde çok kötü hikayeler paylaşılıyor.
hesabın var mı? giriş yap