1 entry daha
  • tezime aravereyim bir bilgisayar açayım demişken bir şekilde karşıma çıkmış (vallahi alışveriş sitesi incelemiyordum) ve üstelik kendisini an itibari ile satın aldırmış alettir. roborock s6 yeni model aslında ama izlediğim videolarda s5'ten herkes pek bir memnum gibi görünüyordu. en kötü ihtimalle dandik manuel süpürge ile arasında ne gibi bir fark olabilir diye bakındıktan sonra (maalesef emiş güçlerini karşılaştırabileceğiniz ortak bir dil kullanmıyorlar, ya da, ben göremedim) aslında özellikle sert zeminlerde misal leblebi gibi büyük cisimlerde her iki makinenin de zorlandığını, hatta akıllı süpürgelerin başarı oranının daha yüksek olduğunu görünce çok da hafife almaktan vazgeçtim.

    sonrasında ise pek popüler olan irobot roomba modelleri ile performans kıyasına geliyor iş. orada da roborock s5'in güç, mod çeşitliliği (sessiz, orta, vs.) ama özellikle temizliğe sınır koyma özellikleri irobot'a göre daha iyi imiş. ama şahsen ben en çok diğer akıllı süpürgeler gibi random temizleme değil de önce sınırları bir tarayıp sonra 'mantıklı' bir rotadan temizlik yapmasını sevdim. kısaca hakkaten akıllı yapmışlar makineyi.

    bütün bunlara ek olarak, telefondan kontrol edilebiliyor olması gibi özellikler artık neredeyse bütün markaların bütün yeni modellerinde var. roborock'ın eski 'mi' modellerinden ve bazı diğer marka modellerinden farkı ise süpürme işine ek olarak silme işi yapabiliyor olması. tabii bunun için halıları 'dokunulmaz zone' olarak belirlemek gerekiyor; yani öyle her şeyi kendisi öğrenemiyor, en azından henüz.

    neyse, bütün bu bilgiler, dinleneyim derken iki saat boyunca incelemem sonucu edindiğim bilgiler; makine gelince deneceğiz artık..

    ha, köşelerde hiç iyi performans vermeyeceği düşüncesindeyim, bunun için neato modellerinin biraz daha iyi performans verdiği söyleniyor; ama ben yine de şüpheliyim. köşeleri kendiniz temizleyin bence.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap