40 entry daha
  • celal şengör mü? diye şaşkınlıkla izledim dizinin trailerini. bu nasıl saçmalık anlamış değilim. bu adam ne biliyor, dönem hakkında hangi makaleleri yayınlanmış, jeolog mudur tarihçi midir. iyi o zaman, herkes özel merakları sonunda, metodolojisinden bi haber bir bilim dalında söz sahibi olsun. iş mi bu şimdi? değil, maalesef her zamanki gibi bu iş iş değil. yeniçağ bölümü akademisyenlerine kıran girdi demek. başlangıçta şengör bu kadar irite etmiyordu beni. gitgide sıvıyor. hak veriyorum eleştirenlere. had bilmek fena iş değildir.

    imla

    ek; celal şengör sadece dönemin teknolojisi ile duvarların nasıl yıkılabileceğini disiplinlerarası bir katkı ile açıklamak için orada ise elbette had biliyordur. izleyip göreceğiz.

    ek; çok negatif mesaj alıyorum. bir insanın tarih ile ilgilenmesi ya da çok şey bilmesi değil ki mesele. jeolojiden anlamam, ilgilenmem ve sair. insanların şengör’e yüklenmesinin bir nedeni de bu adamcığın jeolojiden çok tarih konuşuyor olması olabilir mi? youtube‘de bir arama yapın göreceğiniz resim bu. bana ne onun çok şey bilmesinden, etmesinden. bir örnek vereyim; kültür tarihi programına bakın, farkediyorsunuz ki ne çok bilmediğimiz tarihçi var çalışmaları göz ardı edilen. bu işin popülerlik ve network meselesi bu kadar bariz işte. ben bu insanların en az şengör kadar alanında söz sahibi olmasını isteyen bir okuyucu, izleyiciyim sadece.

    ek; durun, tamam, ben öldüm. en iyi tarihçi de şengör, en iyi bilim adamı da. aman allahım diyorum, nasıl saçmalamalar, imkan olsa hepsini yazsam buraya da şengör biraz okuyup üzülse.
2026 entry daha
hesabın var mı? giriş yap