91 entry daha
  • ezber bozmaya geldim. herkes burasi turkiye, burada boyle demis.

    valla mesela burasi turkiye degil, ingiltere ama ayni seyler burda da oluyor.

    mizac olarak sevecen, hareketli ama siddetten hoslanmayan bir oglum var. babasina cekmis. * preschool dedikleri sinifta, yani turkiyede anaokuluna denk geliyor saniyorum. bir tane de hayta bir arkadasi var, aralarinda sevgi nefret iliskisi var. hem arkadaslar hem bu eleman bizimkine devamli cakiyor bir tane. eve yuzunde ciziklerle, kolunda morluklarla geliyor ama o derece.

    babasiyla defalarca once "stop it!" demeyi ogrettik. eger vuracak gibi olursa sesli olarak yapma diye bagiracak elemana, sonra da ogretmene soyleyecek. neyse bunlari yapmaya basladigi halde, hicbir sey degismedi. en son ben bu cocugun annesine soyledim. tam kadina dumduz gitmeye hazirlanmisken, kadin dunyanin en sevimli kadini cikmasin mi. ozurler diledi, benim onumde cocuguna kizdi. e cocuk yaramaz yine de hicbir sey degismedi.

    en son esimle dedik, "baslariz kibarliga da, etik kurallara da" aldik oglumu karsimiza. oglum dedik, sana dedigimiz her seyi yaptin, yine de durmadi mi harry? durmadi anne, durmadi baba. o zaman, koy bir tane agzinin ustune en saglamindan bakalim o zaman duruyor mu.
    sonra babasiyla ben, ogluma yumruk atmayi ogrettik. ertesi gun okuldan eve geldi. harry' nin suratina caktim bir tane dedi.

    kisa keseyim, harry artik oglumu dovmuyor. bizimkisi de baska kimseyi dovmedi henuz. belki acik acik anlatinca, son raddede kullanilacak bir sey oldugunu soylerseniz dovmez ama yine de emin degilim. cocuk bunlar pek guven olmaz yine de.*
1953 entry daha
hesabın var mı? giriş yap