8 entry daha
  • dandik başlayıp, güzel devam edip efsane biten dizi.
    kore dizisinden de öte genel olarak tv dizisi sınıfında oldukça başarılı yapım. bence 70-80 dakikalık bölüm başına devam eden bikaç farklı konuyu işleyip sonuca çok iyi bağlamışlar. henüz 11.bölümü bitirdim. genelde son bölümlere doğru durgunluk hakim olur kore dizilerine. ama tam gaz devam ediyo şimdilik.

    --- spoiler ---

    man wol 1000 yıldır bedel öderken, onu tuzağa düşürüp ona aşık yoldaşını idam ettiren prensesin pek çok farklı hayat yaşamış olmasına acaip sınır oldum. hepsi bok yiyen mago karın başının altından çıkma. 12. bölümden sonra olayların seyri değişebilir tabi. mesela man wol un kalbini çalıp sonra da paramparça eden generalim aslında hiç de kötü olmadığını anlicaz gibi geliyo. ama hala o ırısıpı prensesin ruhunun toza dönüşmek yerine yeni hayatlar yaşaması hiç adil değil. man wol un idam edilen aşığının da bu hayatta o prensesle imtihan edilmesi de dizide komedi unsuru olarak verilmiş.

    --- spoiler ---

    vel hasılı biraz fazla ciddiye aldım sanırım

    finalin son 30 dakikası editi:
    evet 15 bölüm bitti nerdeyse 90 dakikalık final bölümünün son 30 dakikası kaldı.
    --- spoiler ---

    man wol un ilk aşkının 1300 yıl dünyada onunla kalıp da köprüde man wol tarafından bırakılması çok acıklı. chan sung da sevdi fakat generalin sevgisi de güzelmiş.

    son 30. dakikada artık otelde kimse kalmadı. tüm çalışanları uğurladık. boşluk ve özlemi çok iyi hissettirmişler. içim daraldı boş otel koridorlarında dolandıkça man wol. bitince çok üzülecem sanırım.
    --- spoiler ---
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap