• linkte okunabilecek çok ilginç olaydır.

    kadın seçme seçilme hakkının olmamasını, nufus sayımlarında atlar sayılırken kendinin sayılmamasını, tek basına sokağa çıkamamayı, eğitim hakkının olmamasını, istediği kıyafeti giyememeyi, bir sarıklının karılarından biri olmayı, kocası tarafından dövülmeyi, vatandaş yerine bir ailenin fertlerinin malı ve tebası olmayı, en iyi versiyonda sarayda cariye adında seks kölesi olmayı falan istiyor.

    çok ilginç lan.

    edit: gelen mesajlar yüzünden ufak bir edite ihtiyaç oldu gibi. öncelikle sözlükte çok garip insanların bulunduğunu belirtmek isterim. akplilerin sürekli ana bacı sövmesi zaten standart donanım, adamlar benim anneme küfür edince sülalecek sinir krizlerine girdiğimizi falan sanmış, bu da sana dert olsun falan demiş biri afgafag, bir diğer arkadaş ise beni israil ajanlığı ile suçlamış ki neden spesifik olarak israil o da belli değil. osmanlı da kadınların eğitim ve seçme seçilme hakkının olmadığına bile yalan diyen bir arkadaş var, ki kendisini osmanlının bir monarşi olduğuna seçim olayının zaten kimse için olmadığına bile ikna edemedim. aşırı ilginç durumlar.

    bunların dışında "osmanlı öyleydi de avrupa daha mı iyiydi, cadı diye insan yakıyorlardı avrupada, ejdat düsmanı seni " diyen bir kesim de var ki onların da yukardakiler kadar olmasa da kafa baya gidik, o kadar ki yazanları okuyup o dönemde insan hakları konusunda avrupanın osmanlıdan iyi olduğunu söylediğim sonucuna varmış arkadaşlar.

    yukarıdaki kısa paragrafta asıl bahsetmek istediğim, dünyanın gelişiminin inanılmaz boyutlarda olduğu, bireysel hak ve özgürlüklerin aşırı geliştiği 2020 yılında, islamcı bir iktidarın dümen suyuna girerek arka planda cumhuriyetin bizlere kazandırdıklarını bir şekilde kötülemeye çalışan ve osmanlı gibi şeriat temelli bir monarşiye canlı yayında özlem bildiren bir kadının olması.

    yani arka planda sürekli olarak eleştirilen laik cumhuriyet dediğimiz şey en çok kadınların işine yarayan bir yapı, hadi dinci ve iktidar sahiplerini bir şekilde anlayabilirsiniz, adamlar halkı din ve milliyetçilikle uyutup, ağır vergilerle baskılayıp, karşı çıkanları din silahıyla susturup, sarayda modern dünyanın bütün nimetlerinden yaralanıp, ömür boyu sülalecek zevki sefa içinde, bir elleri yağda bir elleri ejder meyveli smootyde, zenginlik ve refah içinde yaşamak istiyor da size ne oluyor arkadaş.

    yani ne bileyim başlığına açılmasına neden olan hanım arkadaş, mevcut sarayın uçağından inmediği için, şeriat temelli bir monarşide de kendisini sarayda bir yere konumluyor ki bu şekilde düşünce yapısı var ancak standart bir işte çalışıp, maaşla geçinen birini, ki ülkenin %90 ı neredeyse bu şekilde yaşıyor, özellikle de bir kadının, şeriat temelli bir monarşi istemesi gerçekten açıklayamadığım bir olay.

    edit entiriden uzun oldu ama idare edin artık.
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap