1 entry daha
  • 1967 yapımı, peter glenville diye ne idüğü belirsiz bir adamın filmi. kadrodan gaza gelip izledik, sayıyorum:

    richard burton, elizabeth taylor (tabii ki beraberler. ama sinema tarihinin en garip ikilisi, gerçek hayatta sevgili olmaları dışında, perdede ne tarz bi kimya yaratmışlar ki bu kadar film çekmişler beraber anlamak mümkün değil), peter ustinov, alec guinnes, lilian gish.

    daha da büyük merak unsuru tabii, filmin bir graham greene uyarlaması olması. gene egzotik bir ülke, bu sefer haiti, ve gerçek bi diktatörün devrindeyiz: papa doc duvalier. gene o ülkeyle sıkı duygusal bağlar kurmuş bir batılı, bu sefer gazeteci (the quiet american) veya bar sahibi (casablanca-bu greene değil tabii) değil kahramanımız; bir otel sahibi (sürpriz!).

    konsolosun karısına aşık. karısı elizabeth taylor (ne o? şaşıp kaldınız?). bir yandan da diktatöre başkaldırmaya çalışan ama sans culotte ekolünden asi haitililer, diğer yandan naif, idealist ama temelde buzines yapmaya gelmiş amerikalılar, falan feşmekan. bildiğimiz graham greene hikayesi yani, aslında ilginç. ama film acaip sıkıcı, diyaloglar berbat, 2 saat 20 dakika sürüyor ve tüm bu süre boyunca "hah şimdi heyecanlanıcak ortam!" diyerek izliyoruz. olmuyor. beğenenler olabilir, ama beğenmeyip bu başlığa geldiyseniz biliniz, yalnız değilsiniz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap