1 entry daha
  • antalya'nın 500t'sidir. yaklaşık 75-80 duraklık bir hattır. kendisine bağlı olan lc07k ekspres hatları 2019'un 2. yarısında iptal edilip yerine lc07a hatları kullanıma sokulmuştur. ekspres hattın aksine her durakta durur.
    kundu bölgesindeki otellere gelen turistlerin %90'ını şehre taşıdığı için her daim kalabalık olup çoğu zaman doluluktan * kundu'daki duraklarda bile durmaz, vatandaş binemez. buna rağmen antalya ulaşım 'ın kışın * sefer sayısını azaltmakta sorun görmediği bir hattır. seferler çarşıya doğru giderken nispeten yavaş, çarşıdan kundu'ya giderken ralli havasında geçer.
    bu otobüsler ya kalkması gereken saatte kalkmaz ya da ağır aksak giderek * sıralamayı bozar. şöyleki 15dk'da bir kalkıyorsa durakta beklerken de yaklaşık 15dk'da bir gelmesini beklersiniz. ama gelmez. 30dk-40dk beklediğiniz olabilir sonra durağa aynı anda 2-3 otobüs gelir. düğün konvoyu gibi arka arkaya devam ederler. her durakta durmak zorunlu olmasına rağmen birinin durduğu durakta öbürü durmak istemez, öne geçmek için durakları pas geçerler * *
    turistlerin en çok kullandığı hat olmasına rağmen otobüslerdeki info ekranlarının %90'ı çalışmaz ve anonslar sadece türkçedir, o da %90 çalışmıyordur.
    otobüsün koridoruna halı seren şöförleri bile olmuştur. özellikle kundu'ya doğru giderken yolcular daha inmeden kapıları kapayıp yaşlı insanları kapıya sıkıştıran mal şöförleri çoktur.
    bu hatta yazın bindiğinizde havasızlıktan ölebilirsiniz, çünkü klimalar çoğunlukla çalışır ama otobüse taze hava verilmez. klima çalışır dediğime bakmayın, otobüs hınca hınç dolu bile olsa çok insandan dolayı soğutma yetersiz kaldığı için klima derecesini düşürmek gerekir ama şöförleri buna dikkat etmez.
    her milletten insan görmek mümkündür. alman, rus, ingiliz, arap görmek çok sıradanken japonu, ispanyolu, çinlisi, korelisi, filipinlisi, danimarkalısı falan ile çokça seyahat edilmiştir. dolayısıyle bu insanları inceleyerek milletler hakkında genel bir analiz yapabilirsiniz * * neyse bu başka bir entrinin konusu aslında. *

    edit: gereksiz yerler silindi
    edit 2023: ne hikmetse seyahat yerine seyehat yazmışım, 3 yıl sonra farkedip düzelttim lol
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap