69 entry daha
  • silent hill oyununu sevenlerin memnun kalacagi filmdir.

    --- spoiler ---
    filme, oyundan alinma o kadar hos detaylar yerlestirmisler ki...rose'un kizi sharon ile arabayla giderken caldigi müzik letter from the lost days, silent hill 3 ten alinma mesela. veya kasabaya giderken kadin polisle karsilasmalari...bir de rose'un kasabaya ilk gelisi sirasinda kizin pesinden bodruma inmesi ve orada bebeklerle karsilasmalari...alessa yi bekleyen hemsire ( bu hemsire ilginctir, oyunda harry mason tarafindan kaderine terkediliyordu, kapiyi yumrukluyordu cikar beni diye, bu sahne ve çalan müzik cok hüzünlüydü)...yaratıklar geldiğinde cızırtı duyulması ...ve oyunda bir türlü isinamadigim piramit kafalar...hepsi oyundan bire bir alinma.
    oyun severlerin bir baska sevecegi nokta da özellikle filmin birinci bölümünde rose'un kasabayi kesfetme sahneleriydi. kamera açıları ve renkler sayesinde sanki yanibasinizda biri silent hill 1 oyununu oynuyor ve siz onu izliyorsunuz gibi oluyor.
    filmin resident evil ve tomb raider den farki burda zaten. oyuna cok bagli kalmis. film sanki sadece oyunseverler icin cekilmis gibi. silent hill'in ana senaryosunun baykal gölü gibi derinliğinden bahsetmiyorum bile.
    bir diger nokta ki hep söylerim...silent hill korku ile drami cok iyi harmanlayan aslinda hüzünlü ve melankolik bir oyun-film. sanilanin aksine korku üzerine değil de dram üzerine korku sosu eklenmiş bir yapım..oyun oynarken korksam mı hüzünlensem mi bilemiyordum..bunda müzikleri yapan akira yamaoka nin cok büyük rolü var. bu arada silent hill in bütün soundtracklerine sahibim.
    oyunculuklar cok basarili. her oyuncu rolün hakkini vermis. dahlia ya daha fazla sans verilebilirdi sanki.
    peki eksikler yok mu? var..ilki... sanki film oyunun senaryosunun derinligine inmemis gibime geldi. bilen bilir,oyunun asil konusu biraz daha komplikeydi. filmde cok basite indirgenmis. burdan duyurayim, silent hill in asil konusu bu degil...ilgilenenler için silent hill başlığına bakmanızı öneririm...bir diger zayif taraf ise sean bean in filmde ne ise yaradigi. filme bir sey katmadigi gibi kasabanin atmosferinden izleyiciyi aliyor maalesef.
    sunu söyleyerek bitireyim...son 10 yildir hic bir fimi bu kadar istek ve merakla beklememistim. oyunun firması konami ye bu satırları bana yazdıracak günü gösterdiği için minnettarım, bu günleri de gördüm.
    --- spoiler ---
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap