1 entry daha
  • türkiye'den hesap açılışı yapılabilmektedir.

    td ameritrade sitesi üzerinden başvuru formunu doldurmadan önce gerekli belgeleri toplayın. gereken belgeler:

    *pasaport
    *türkiye'deki herhangi bir bankadan alacağınız hesap cüzdanı ve hesap ekstresi.
    *irs'in sitesinden indireceğiniz w-8ben forumu
    *imzalı td ameritrade başvuru forumu

    dikkat edilecek hususlar ve bilinmesi gerekenler:
    *pasaportun geçerlilik süresi bitmemiş olmalı
    *bankadan alacağınız hesap cüzdanında muhakkak adınız ve açık adresiniz yazmalı. başvuru ve irs formuna hesap cüzdanında yazan adresi harfiyen yazın.
    *irs formunda "foreign tax id number"bölümünü doldurmanız şart. boş bırakırsanız doldurun bu kısmı diye mail atarlar. sgk 4a sicil numaramı yazıp gönderdim, kabul gördü. tc kimlik no da işe yarayabilir.

    belgeler hazır olunca td ameritrade sitesindeki yeni hesap açılış formunu dolduruyoruz. form bitince çıktısını alıp imzalamanız gerekecek.

    hazırlanan belgeleri ya posta yoluyla ya da faks ile göndermeniz lazım. ben fax.plus sitesi üzerinden gönderdim. internetten faks gönderebileceğiniz birçok site var. fax.plus ilk 10 sayfayı ücretsiz gönderiyor. ben yaptım oldu.

    4 gün içinde hesabınız açılır. hoş geldin e-maili gelince td ameritrade uluslararası destek hattını arayın ve ilk giriş için pin belirlemek istediğinizi söyleyin. pin oluşturulduktan sonra giriş yapabilirsiniz. yok ben aramam derseniz pin bilgileri 6 hafta içinde posta yoluyla adresinize gelir, keyfiniz bilir.

    para al-gönder işlerine daha girmedim. deneyince tecrübelerimi yazarım.

    ekleme: opsiyon al-sat yapmak istiyorsanız td ameritrade sitesinden margin/options upgrade formunu doldurup faks ile göndermeniz gerekecek muhtemelen. birkaç gün içinde talebiniz karşılanır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap