9 entry daha
  • saçıyla oynadığı oyunun türüne göre dile dökülmesi gereken kadın...

    saçıyla saklambaç oynayan kadın:
    ne zaman üzülse, canı sıkılsa ya da "utangaç" hissetse güzel saçlarının ardına saklanıyor. elma dersen çıkmıyor, armut dersen daha da derinlere kaçıyor. hafif hüzünlü ve içe dönük. lütfen onu, sobelemeye kıyamayacak biri bulsun...

    saçıyla evcilik oynayan kadın:
    yalnız ya da mutsuz hissettiğinde, saçlarıyla daha farklı bir hayatın provasını yapıyor. onunla eşleşip "şimdi ben... mişim" diye başlayan cümleler kuruyor ve cümlelerin karşılıklarını saçında görüntüye döküyor.

    saçıyla poker oynayan kadın:
    bir yenilginin, büyük ve yeni bir kazanma ihtimalinin eşiğinde, riskli bir dönüm noktasında gibi hissettiğinde, önce saçında risk alıyor. tepeden tırnağa değiştiriyor. blöf yapmaktan, ne varsa ortaya sürmekten çekinmiyor. sırf bu fikrin heyecanı o kadar ilgilendiriyor ki onu, oynarken sonunda kazanmak ya da kaybetmek fazla umrunda olmuyor. taa ki eller açılana kadar.

    saçıyla satranç oynayan kadın:
    bazen saçının tüm unsurlarıyla simgelediği yanlarının, hayatta başına dert olan yanlar olduğunu düşünüyor. ve hafiflemek için önce saçına karşı kazanmaya karar veriyor. tüm taşlarını (dalgalar, kıvrımlar, kaküller v.s.) alıp, önce "şah", sonra "mat!" diyor ve ancak bu yorucu satrançtan kurtulunca, kısacık saçlarıyla huzurlu hissediyor kendini öteki oyunlarda.

    saçıyla borsada oynayan kadın:
    en büyük meselelerinden biri, cazibe borsasında kendi hisselerinin o gün ne kadar yükseldiği ya da düştüğü... ruh ya da bedene ait diğer şeyler gibi, esnek bir "manipülasyon" aracı olan saçını da hisselerini yükseltmek için kullanıyor.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap