3 entry daha
  • 64 yaşındaki annemin birkaç gün önce tuzaklarına düştüğü tesis.

    perşembe günü ulaşım ve üç öğün yemek dahil bu otelde bir gece konaklama 100 tl olmak üzere birkaç arkadaşıyla bir derneğin düzenlediği geziye katılmışlardı. otelin ismini falan bilmiyorduk, termale gidiyoruz dedi. gün içinde konuştuk otele, yemeklere her şeye bayılmışlar, havuza saunaya falan girip enfes bir gün geçirmişler.
    sonra gece 12.30’da bana yazdı, ben buraya bayıldım devre mülk alıyım diyorum burası şöyle güzel devre mülk almak şöyle avantajlı falan ne dersin diye. aklıma hiç gecenin bir yarısında bunları toplayıp da bir şey satmaya çalıştıkları gelmedi tabi, yemekten sonra bunlara tanıtım falan yaptılar annem güzel bir günün ardından yatağına uzanmış alsak mı acaba diye düşünüyor heralde dedim. yok mok falan dedim ama annem asla dinlemiyor, avantajlarını güzelliklerini falan yazıyor sürekli, kan beynime sıçradı. otelin adını sordum, söyledi, minik bir google araştırmasıyla adam dolandıran bir yer olduğu anlaşıldı zaten. hiçbir şey alma, birsürü şikayet var orası hakkında parasını sonra ödersiniz önce şu sözleşmeyi imzalayın falan diyorlarmış sen hiçbir şey de imzalama çok beğendiysen beraber gider bakarız sonra, sakın hiçbir şeye imza atma yat uyu dedim, konuyu kapattım, kendim de yatıp uyudum.
    sabah ablam aradı, annem dün gece devre mülk almış sözleşme imzalamış haberin var mı diye. başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ya dedim bin kere söyledim hiçbir şey imzalama diye. kızarım diye de bana bir şey demiyor bir de. her şeye para harcama potansiyeli olduğu için hesaplarının şifreleri bende duruyor, öyle olmasa parayı da basardı. ablam ya sen şimdi arayıp da kızma arkadaşı parasını da ödemiş ama bunlara her şey dahil demişler yemeğin falan dahil olmadığını öğrenince çok canları sıkılmış ağlayıp duruyorlar dedi.
    meğer gece yarısı bunlar tam gevşemiş uykuları gelmiş ikna edilmeye meyilli bir hale gelince bunları bangır bangır müzikli bir salona sokup ağızlarından girip burunlarından çıkmışlar. annemin telefonundan bana yazan satışı yapan çocukmuş, annem çocuklara bir sorayım deyince sen yavaş yazarsın ver ben yazayım deyip almış elinden telefonu, ondan asla dinlemeden övüp duruyormuş. hadsizliğe bak. saadet zinciri mübarek.
    bolca canım sıkılıp sinirimi biraz atınca açtım baktım kanuna yönetmeliğe nasıl iptal edebiliriz diye, 14 gün şartsız şurtsuz cayma hakkı var. annemi aradım, cayma dilekçesi yaz ver dedim. olmaz artık vazgeçemezsiniz demişler. annem de diyor ki her şey dahil dediler sabah öğrendim ki yemek falan yokmuş, kişi başı günlük 60 lira ödemek gerekiyormuş, artı yıllık ödemeler. e zaten sözleşme 1 hafta için ölü sezonu kapsıyor, sezonda gelirsen ekstra 135 euro ödüyorsun.
    kadın anamın öyle canı sıkkın ki ama, dedim üzülme hiç, buraya gel direkt notere gideriz.
    iki gündür üç kere aradılar. bugün arayan kadın diyor ki öyle ben vazgeçtim olmuyor yalnız bilmediğiniz şeyler var ödiyceksiniz parayı. yok ya! biz de zaten okuma yazması olmayan, hak hukuk bilmeyen arayamayan insanlarız. dedim sizi süründürürüm cahil cahil konuşmayın. var mı öyle yaşlı başlı insanları tatil matil deyip kandırıp oraya getirdikten sonra parasına çökmek.
    1000 tl de parasını almışlar, elinde bir sözleşmeyle geldi ama senet de imzalatmışlar tabi. annem de iyice kızarız diye söylemiyor, parça parça dökülüyor.
    yarın noterden iptal başvurusu yapacağız bakalım, sonucu editleyeceğim.

    edit: noterden 177 tl karşılığında çok kısa bir işlemle doldurulan cayma dilekçesiyle hakkımızı kullandık bakalım ne olacak.

    edit 2: 10 gün kadar zaman geçti arayan soran olmadı, telefonla da ulaşamadık.

    edit 3: yaklaşık bir ay kadar sonra telefon açıp cayma dilekçenizi aldık, para iadenizi yapacağız dediler.

    edit 4: birkaç gün sonra tekrar arayıp iban numarası istediler.

    edit 5: yine arayıp senetleri göndermek için adres istediler. para henüz yatmadı.

    edit 6: iban istemelerinin üzerinden bir ay daha geçti, para henüz yatmadı. ofislerini aradım fakat kimse yok, korona yüzünden kapalılar diye düşünüyorum.

    edit 7: 3. ay biterken parayı masraflara sayıyoruz yatırmıycaz diye kağıt gönderdiler. elime geçer geçmez tüketici hakem heyetine şikayette bulundum. bakalım.

    edit 8: haziranda başvurduğum tüketici hakem heyetinden aralık başında lehimize karar çıktı. tebliğ elimize ulaşınca 15 günlük itiraz süresinin ardından biraz daha bekleyip yine ödemezlerse icraya başvuracağım.

    edit 9: aralık ortası gibi parayı yatıracaklarını söyleyip iban istediler, ama ocak geçtiği halde yatırmadılar. şubat başında icraya verdik. neredeyse senesi gelecek ama azmettim parayı alacağım.

    edit 10: ibretlik bir hikaye olmaya devam ediyor. şubatta icra kesinleştiği halde nisan olmasına rağmen hala parayı yatırmadılar. haciz başlatacağım.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap