9 entry daha
  • "koca yaylamızın üzerinde böyle milyonlarca insan bulunduğunu düşünüyorum. yine dünya yuvarlağı üzerinde böyle milyonlarca insanın tırnakları, nasırları, çirkinlikleri, tek gözleri, tek kollarıyla, bir ejderha ile kavga etmek için bekleştiklerini düşünüyorum.
    küçük hanımlar! bugünlerde bir gün nişanlınız size koyu al renkli karanfiller gönderecektir. dikkat edin, belki mustafa?nınkilerdir. küçük beyler, domatesler göreceksiniz çarşıda. elmalar, ferik elmaları gibi kokulu, şekerli, tatlıdır. keserseniz içinde çekirdekleri altın gibi parlar. belki de lokantada bir gün şişelere doldurulmuş bir domates suyu içersiniz ve tadını fevkalade bulursunuz. yunan tanrılarının ölmemek için içtiği nektar lezzetini damağınızda hissedersiniz, emin olun ki mustafa'nın domateslerinden bir tanesi, içtiğiniz suya katılmıştır."
    bütün 21. yüzyıl tartışmalarının, sorunların ve çözümlerinin kısacası her biri kaliteli bu çağın saçmalıklarının ötesinde sait faik'in şu satırları altında azıcık gölgelenmek, hafifliği hissetmek. işte bir yazar böyle büyük olur dedim okuyunca. esintisini cömertçe dağıtan ve bunun için uğraşmasına, süslü kelimelere ihtiyaç duymamasına rağmen.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap