1183 entry daha
  • maç içinde de sürekli hata yapıp özür dilemeyen adam. herifte böyle bir alışkanlık yok. bir kere diagne’nin penaltıdan attığı gol için “belhandaaaa!!!!” diye bağırırken birden “bıraktı diagne attı...” demişti. belhanda topa on metre uzakta, diagne penaltı kullanıyor. nasıl bıraktı? pozisyon da burada. bakabilirsiniz. penaltıyı diagne kullanıyor. ortada belhanda yok, ama sen önce belhanda diye bağırıyorsun, sonra sıçtığını anlayıp “bıraktı... diagne attı.” diyorsun. her maç böyle üç dört hatası var. özür? tabii ki yok. beyimiz hata yaptığını göstermeden kıvırma derdinde. bence sürekli yaptığı bu çakallık ciddi de bir kişilik zaafı. bugün gördük ki günlük hayatında da böyle. özeleştiri yeteneği yok. kendisi hata yaptığında kendisine değil, hata yaptığını söyleyen insanlara kızıp, küsüp darılıyor. çocuk gibi. insan biraz olgun olur.

    mesela “hakem ahmet’e kırmızı kartını çıkarıyor!” diyor, oysa kabak gibi görüyoruz ki o kırmızı kart mehmet’e. ahmet kadrajda bile yok. hiç özür falan dilemeden “hakem fikrini değiştirdi, kart mehmet’e!!!” diye bağırıyor sonra. yine özür mözür hiçbir şey yok. hakemin fikrini değiştirdiği de yok. adam ahmet’i görmüyor bile.

    adamın özeleştiri yeteneği yok bir kere. şimdi de yaptığı saçma sapan şey için çıkıp “kedim öldü, üzülmediniz.” demiş. pardon ama bu da artık iyice sünepelik. “canını sıktıklarımdan özür dilerim.” demek bu kadar kolayken kalkıp “beni çok üzdünüz:(“ diye tweet atmış. hata yaptığını kabul etmek bu kadar mı zor? ya da “kötü bir niyetim yoktu.” demek bu kadar mı zor? iletişimin bu kadar mı zayıf?

    bu adam zaten maç anlatmak yerine bir şeyler hakkında yorum yaptığı zaman ne kadar yetersiz, donanımsız ve demode olduğu belli oluyor. twitter’a yaklaşımı da böyle. tamamen demode. kendisine gelen tepkiler de bu yüzden bence. bu adamın günümüzü anlayamamasından. futbolda da böyle. bir futbolcudan örnek verecekse bildiği tek şey 70’ler almanya’sı. müller... başka da futbolcu bilmiyor zaten. o kadar maç izliyor, maç anlatıyor, ama modern futbol hakkında da hiçbir fikri yok.

    yazdığı herhangi bir yazıya bakın. en basmakalıp yargılar neyse onu yazıyor. ne bir fikir, ne akıl yürütme... hiçbir şey yok. ekranda entelektüel pozları kesiyor, ama beğenileri falan çok arkaik. çok sınırlı. donanımı zayıf. karakter olarak da özür dileyemeyecek kadar özgüvensiz. eskiden de sevmiyordum kendisini, bugün itibarıyla gözümdeki değeri sıfırlandı. bu kadar zayıf kişilikli, ego sorunu olan, medeni bir biçimde özeleştiri yapamayan insanlara değer veremiyorum maalesef. umarım bundan sonra galatasaray maçı anlattırmazlar.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap