12 entry daha
  • ne kadar çok cahil insanın olduğunu görmemizi sağlayan başlıktır.

    bir insan, hasta olduğunda, ilk hafif semptomlarıyla eczaneye gider. pastil ister, boğaz spreyi ister gargara ister, nsaii ister bir şeyler ister. durumu ağırlaşırsa hastaneden sonra da eczaneye gelir gene reçete edilen şeyleri ister.

    benim eczaneme normal günde en az 100 kişi giriyor. şu an ki durumda, boğaz ağrısı olup pastil almaya gelen ya da kuru öksürüğü olup, şurup almaya gelen en az 1000 kişiyle muhattap oldum son 2 haftada. daha sonra yeşil alan reçeteleri gelmeye başladı. özellikle nöbet günü, reçetelerin çoğunda öksürük şurubu, ateş düşürücü tablet, boğaz ağrısı için sprey ya da gargara vardı. hepsi klasik covid-19 bulguları. karaborsadan bulduğumuz eldivenleri ve maskeleri eczane içinde kullanıyoruz. ayrıca bağışıklık güçlendirici takviyeleri de personelime veriyorum hergün.

    kasiyerle falan bir tutan dangalaklar olmuş. arkadaşım anlamıyor musunuz? bir doktorun muhattap olduğu hasta sayısından kat ve kat daha fazla hasta geliyor eczaneye. hasta olan kişi, ilaç almak için markete gidip kasiyeri enfekte etmiyor.

    türkiye'de insanlar hastalanacaklarını anladıklarında, doktordan önce eczaneye gelir. bunu bilmiyorsanız, mağaranızdan çıkınız azıcık. dolayısıyla, eczanelerde çalışan eczacı ve personel büyük risk altında. sadece biz değil, siz de risk altında oluyorsunuz. eczanelerin müşteri kitlesi genelde yaşlı insanlardır. bizim enfekte olmamız demek, yaşlı insanları enfekte etme riskimiz demektir. 26.000 eczane var. her gün milyonlarca insan eczanelere giriyor. riski anlayın artık.

    ayrıca:
    - eczane 1.basamak sağlık kuruluşudur. yani asm ne ise, eczane de aynı statüdedir.
    - eczaneyi öyle kafana göre kapayamazsın. hatta şu an tüm asm doktorlarının yaptığı gibi aksi söylenmedikçe kepenk arkasından da hizmet veremezsin.
    - eczacıları eczanede göremediklerini söylemiş bazıları. eczacının, eczane ile ilgili 234234 tane işi var, her daim eczanenin ön bankosunda olamayabiliyor. 2. eczacı, yardımcı eczacı diye bir şey vardır. illa tek eczacı, eczanin sahibi olması gerekli değildir. duvardaki resimdeki kişi eczanedeki tek eczacı olmayabiliyor.
    - eczaneye gerek yok falan denmiş. bu cümleye cevap bile vermiyorum, eczacı ve eczanenin önemini anlayamayacak kadar bilgisiz.
    - maskelerden eczacıların %99.9'u para falan kazanmadı, kazanmıyor. bizim tanesi 50 kuruştan aldığımız maskeleri şu an depolarda bulamıyoruz. karaborsacılar eczanelere uğrayıp, fahiş fiyatlardan satmaya çalışıyor. alan eczacı da var almayan eczacı da var. parayı kazanan biz değil üretici ve karaborsacılar. cahil cahil konuşmayı bırakın artık, bir boktan haberiniz yok. tüm kaliteli maskeleri üreticiler yurtdışı ihracatıyla para babası oldu. türkiye'de merdivenaltı üretimler türedi. karaborsa çıktı, fiyatlar 20 kat arttı. eczacı tanesi 4 liradan aldığı maskeyi sana kaç paradan satsın haspam? zararına mı satsın? 1 lira kar koydu diye fırsatçı biz mi olduk? 10 kuruşa imal ettiği şeyi bize 4 liraya satınca fırsatçı olunmuyor, 1 lira kar koyunca biz mi fırsatçı oluyoruz?
    - eczacılar maske ve eldiven bulma konusunda büyük sıkıntı çekiyor. resmi ecza depolarında ne maske ne eldiven ne kolonya ne de dezenfektan var.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap