43 entry daha
  • bu başlık eczacılara sövme ya da eczacıları övme yeri değil, eczacıların kendi hikayelerini anlatabilecekleri bir yer olmalı bence. bir tanesi yakın arkadaşım. bütün bu süreçte nasıl tekrar tekrar ve tekrar hayal kırıklığına uğradığına bizzat şahit oldum. sözü ona bırakıyorum:

    " eczacıların sahipsiz oldukları konusuna birkaç kelam da ben eklemek isterim.

    daha ülkede vaka görülmemişken genelde yabancı uyruklu kişiler elimdeki temassız ateşölçerlerin ve maskelerin hepsini satın almak istedi, satmadım. elimdeki tek tek paketli steril maskelerin de tanesini 1 tl den ihtiyacı olanlara satmaya devam ettim. o zaman “devlet büyüklerimiz neden bu işe el atmıyor, bizim ihtiyacımız olsa ne yapacağız” diye çok söyledik. tırlar dolusu malzeme bu şekilde ihraç edildi. hiçbir şey yapılmadı.

    sağlık bakanı ilk vakayı açıkladıktan sonraki gün elimdeki bütün maske, dezenfektan, hatta kolonya stokları 1-2 saat içinde tükendi. hemen ecza depolarından sipariş etmek istedim. maske yok! dezenfektan yok! ateşölçer yok! ulusal eczacı depoları da bu süreçte sınıfta kaldı.

    birkaç gün içinde koca bir çöp torbasına kutusunda 50 adet olan ve steril olmayan, konfeksiyonda dikilmiş maskeleri eczanelere satmak isteyen kişiler belirdi. salgın öncesi 6.5 tl ye aldığım (steril olmayan) maske kutusunu konfeksiyonda dikmiş getirmiş (maskelerde dikiş olmamalı) bana 150 tl ye satmaya çalışıyordu! hiçbirinden ürün almadım, satmadım. tanesini 1 tl ye sattığımız steril maskeleri ise zaten bulamıyorduk. bu konuda da hiçbir şey yapılmadı.

    depolarda dezenfektan yok, piyasada dezenfektan diye satılan ürünleri alkolmetreyle ölçtük, inanin içinde %70 alkol barındıran hiç çıkmadı. kendi dezenfektanımızı yapalım dedik, izin yok dediler. bu süreçte meslek liseleri dezenfektan üretti ve onları alkışladık ama eczacıya yasaktı. bu konuda da hiçbir şey yapılmadı.

    izin çıktı, alkol satın alma sınırınız kalktı dediler, ulusal depolarda yine alkol bulamadık, bulduğumuz yerler yine zamlı idi, alkol bulduk plastik şişe fiyatları uçmuş, vs vs.

    eczaneler kapansın demekle olmuyor maalesef. hadi bizi sevmiyorsunuz, beraber çalıştığımız teknisyenler, onların aileleri, virüsü onlara bulaştırma ihtimalleri, eğer eczanelerimizi kapatırsak işsiz kalacak olmaları, bunlar da mı önemli değil sizin için ?

    alkış falan beklemiyorum, zaten sağlık çalışanı olarak görmediğiniz için alkışlamıyorsunuz da. sorun yok. benim derdim sadece ve sadece anlaşılmak. kazandığım parada gözü olan oturduğu yerden hakkımda atıp tutacağına okuyup eczacı olabilir. bu güç içinizde :) "
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap