3 entry daha
  • chris gardner'ın oğluna verdiği öğütler ona karşı olan sevgisi, her türlü olumsuzluğa rağmen time travel yaparak dinozorlardan korunmak için geceyi mağaraya saklanarak yani metrodaki tuvalette geçiren gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak yapılmış sımsıcak bir filmdir.
    filmde geçen bir replikte chris `(will smith) `oğluyla basketbol oynarken ona bu şekilde oynarsa hiçbiryere gelemeyip kendisi gibi olacağını söyler. oğlu o african saçları küçük elleri ve dudaklarıyla yüzünü asar, oynamayı bırakır ve topunu plastik torbanın içine koyar. chris (will smith) oğlu christopher'a (jaden smith) sana hayatın boyunca birileri birşeyleri yapamadığını, yapamayacağını, diğerleri kadar iyi olmadığını söyleyecek ama sen eğer bir şey istiyorsan onu gidip alacaksın bu kadar der. hiçkimse seni durdurmasın yapmak istediğin birşey varsa bunu yaparsın.
    düşünün bir kere hayatınızın en önemli iş görüşmesi var ertesi sabah ve siz geceyi hapiste üstünüzde eski bir ceket, kot pantolon ve atlet ile geçiriyorsunuz. saçınız elleriniz kıyafetleriniz boya olmuş, evde boya badana yaparken polis alıp sizi götürüyor. chris işte böyle gidiyor broker internship görüşmesine. odaya giriyor yüzünde kocaman bir gülümseme herkesin elini yanlarına gidip çok samimi bir şekilde sıkıyor ve gerçeği söylüyor. onu işe alacaklardan biri üzerine gömlek bile giymemiş birini işe almış olsak sen ne düşünürdün chris diyor, o da "he must've had nice pants" diyor.
    gerçek bir hayat hikayesi, chris gardner'ın bu zor döneminde oğlu aslında iki yaşındaymış ama filmde 5 yaşındaki jaden smith rol almış. aslında aralarındaki diyalogları anlatmak adına daha güzel, sıcak olmuş. "you are a good papa" sözlerini hayatım boyunca oğlumun bana söylediği en önemli sözler olarak gördüm ve bunu filme yansıtırken bir hayli zorlandım benim için büyük birşeydi der chris gardner. oğlu aslında hayatlarının bu kesitlerine dair pek bir şey hatırlamıyormuş, sadece çok kez taşınmak zorunda olduklarını hatırlıyor ve babasının hep onunla birlikte olduğunu, hergün birlikte olduklarını hatırlıyormuş. bunu kaç milyoner'in çocuğu söyleyebilir ki diye bir yorumu var chris gardner'ın.
    film çekilirken yaşadıkları bir olayı gözleri parıl parıl anlatıyor chris gardner. film çekimlerinde kullanılmak üzere 250 gerçek evsiz insanları tutmuşlar. amerika'da evsiz insanların %12'si bir işe sahip, çalışan kişilermiş. çekimlerden sonra bir evsiz çift chris'e biz çalışıyoruz ve herşeyimizi biriktirdik, film çekimlerinden aldığımız $500'la birlikte artık bir ev sahibi olabileceğiz, chris $50-$60 milyon harcayarak bir film yapıyorsunuz ama $500'a bir aileyi sokakta yaşamaktan kurtarıyorsunuz bence bu "the coolest thing in the world" diyor. entry'nin bundan önceki kısmı reporter tadında yazılmış olsada chris gardner iyi ki böyle şeyler yaşamış dedirtiyor insana bu film.
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap