7 entry daha
  • masada gerceklestiren biri oldugunda oyunun gidisatini gozle gorulur bir sekilde degistirien, en azindan oyun suresini oldukca uzatan eylem.

    hic okey olmadan yapmasi acaip zordur, o yuzden halihazirda soyle bi en az 3-4 cift yoksa okeysiz cifte gitmek hayalden oteye gidemez. okey veya 3-4 cift varsa, cifte gidilip gidilmeyecegi elin cifte gitmeden bitmeye ne kadar yakin olup olmadigina gore belirlenmelidir. gerci eger 3-4 tane cift varsa elin iyi olma ihtimali oldukca ufaktir ama mesela butun ciftler ayni renk ve sirali ise veya ayni sayinin degisik renklerindense durum degisebilir. eger 3-4 ciftten fazlasi varsa o kadar cifti atip normal ele cevirmeye degmeyecegi icin mutlaka cifte giderek bitme sansi denenmelidir.

    cifte gitmeye karar verdikten sonra oyunu cok iyi takip etmek gerekir. bunun icin soyle bir istaka duzeni secilebilir: butun ciftler istakanin soluna, alt alta dizilir (yani mesela kirmizi 2, siyah 5, mavi 9 ve alt satira gene kirmizi 2, siyah 5, mavi 9). cifti olmayan taslar ise istakanin sagina tek sira halinde dizilir. oyun sirasi geldiginde yerden cekilen tas en sola koyulur, en sagdaki tas atilir ve diger taslar sag tarafa dogru ittirilir. boylece ele gelen taslar belli bir rotasyona sokularak rakiplerden birinin elinde bulunan ve hic bir zaman atilmayacak bir tasi bekleyip durma ihtimali azaltilir. eger bu tek sira halinde bekleyen taslardan birinin obur cifti baska bir oyuncu tarafindan atilirsa, bu tas alinir ve bir sonraki el atilmak uzere siranin en sagina koyulur. oyun esnasinda kimin hangi tasi aldigina dikkat edilir, mesela karsidaki adam yerden kirmizi 5'i almissa bu demektir ki o adamda ya kirmizi 6-7 ve/veya kirmizi 3-4 ya da diger renklerin 5'lileri mevcuttur; dolayisi ile bu taslardan sirada bekleyenler varsa, bunlar siranin sagina dogru ilerletilir (kucuk bir ihtimal karsidaki adam da cifte gidiyordur ama boyle bir sey olduysa o oyun zaten bitmez).

    sonuc olarak, karar verme asamasi oldukca zor olsa da bir kere karar verdikten sonra hem taslari saymayi ve kimin hangi taslari alip verdigini cok iyi takip etmeyi gerektirdiginden oyunu oynamasini daha zevkli hale getirir, hem de mukafati buyuktur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap