16 entry daha
  • fantastik ve de tarihi kurguyu sevdiğimizden kelli aylardır beklediğimiz filmdir bu. daha vizyona giremedi buralarda. dvd ciye sordum korsanını, gelmemiş. hayır gelse almam zaten. korsana hayır ! (çok kötü oluyolar). hem o tip bi filmi sinemada seyrediceksin. mümkün mertebe kimsenin çiklet çiğnemediği ve mısır kırtlatmadığı bi seansta. katil olmamak adına. madem seyretmedin ne diye konuşuyosun diyen çıkabilir. onu da anlatayım.

    şimdi bir fantastik kurgudan beklediğimiz nedir ? gerçeküstü bir senaryo (alıp götürsün bizi gerçek dünyadan), görsel efektler (gözümüz gönlümüz şenlensin) bi iki de iyi oyuncu. hatta ikiyi geçtim bunda sadece karl urban beklentileri karşılar. konusu da, bundan 1200 sene evvel vikingler basıyor amerikayı. öldürüyorlar kızılderilileri, geride kendi soylarından bi velet bırakıp "geri dönecez, sıkı durun", diyip gidiyorlar. tekrar amerikaya geldiklerinde geride bıraktıkları velet bunların ebesini.... eee... hepsini öldürüyor.

    işte bahsetmek istediğim olay, sadece filmin isminin ve konusunun (gösterime girmeden) internete düşmesiyle vukuu buluyor. biri geliyor (mesaj panolarından okuyorum bunları,) "vay efendim neden bir beyaz yerlileri kurtarsın, yerliler kendilerini kurtaramaz mı ? diğer ırkları aşağılıyorsunuz. wasp sınız siz. the last samuraida da böyle yaptınız. beyaz adamın allah belasını versin !" öbürü geliyor "neden vikingler barbar gösteriliyor ? benim atalarım onlar. biz barbar değiliz !" beriki geliyor "ülen beyaz adam ırkına ihanet eder mi, kendi şeysini öldürür mü ? geride kalmış, kızılderililer bozmuş bunu. allah cezasını versin !" daha böyle abuuuukkkkk subuuuuukkkkk yüzlerce mesaj. anca film gösterime girdikten sonra arada bir iki cılız ses çıkıyor: "kostümler harika. görsel efektler idare eder. oyuncular eh işte" falan diye.

    ulan bizim bu filmi seyretme amacımız bi 90 dakkalığına olsun, dünyadan gerçeklerden kopmak beee... adı üstünde "fantastik kurgu". kurmaca ! kurmaca ! kır kıçını otur, iki tane seyret, sonra siktir ol çık git sinemadan. her yerde ırkçılık anasını satıyım, her yerde benim ırkım üstün, senin ırkın rezil muhabbeti. aç gazeteyi allahın avusturya açık tenis turnuvasındaki bayrak krizini oku. ardından big day out a bayrak getirilmesin çağrısının sebeplerine bak, gül mü ağla mı karar vereme. aç televizyonu, milliyetçilik adına sırtından vurulan hrant dink in cinayetini gör, kahrol. insanlığından utan. bu ne beee......

    iki dakka kaçıcaz. iki dakka kafamız rahat edecek. fantastiğe, kurguya yönelmişiz. kaçış edebiyatına sığınmışız, onun da içine sıçın.

    artık dünyada kaçacak yer yok arkadaşım. tüm yolları tutmuşlar. ne edebiyat ne başka bi halt. her yerde ama her yerde bunlar. eeeehhhhh........

    kaçamıycaksam ben de koşuyorum mesaj panosuna. gidip yazıyorum:

    " boşuna dilinizi yormayın düdük makarnaları ! kzılderililer türktü bi kere.... you know barış manço ? indians'a kalkan eller kırılır ! hatta bak dikkatini çekerim, kıran da kırmaya çalışan da viking. vikingi vikinge kırdıran cengaverleriz biz ! yürrrüüüüüü be indians ! kim tutar seni !"

    offf... bazen herşey çekilmez oluyor.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap