9 entry daha
  • bazı açılardan zor bazı açılardan çok zevkli bir kitap.

    kitabı kendi adıma zor kılan etmenler;

    - 50'li yaşlarımda olmamam.
    - kütüğümün san diego/california olmaması.
    - ilk iki maddeye bağlı olarak kablo tv ile 70'lerde tanışmamış olmam.
    - kevin mchale ile herhangi bir hısım/akrabalık durumumun olmaması.

    kitabın eğlenceli tarafları;

    - politically incorrect üslup.
    - olağanüstü teşbih yeteneği.
    -footnote'lar.
    - basketbolu hala çok sevmem.

    elbette 70-80'li yılların cbs ve nbc programlarına verilen referansları idrak etmek kolay değil fakat yazar, analoji kurarken mümkün mertebe çok bilindik filmleri ve müzik gruplarını refere ettiği için kitabın hazmı ve diğer insanlarla geyiğinin yapılması oldukça kolay bir hal alıyor.

    kitabın kendi adıma zirve yaptığı anlar;

    - koçların bilge tribine girdiği ve yazarın overcoaching olarak adlandırdığı dönem anlatılırken yapılan, "koçların birden henry david thoreau gibi ahkam kesmeye başlamaları" benzetmesi.

    - kobe'nin meşhur 2006 sezonu anlatılırken geçen "normal şartlarda en iyi üçüncü ve dördüncü adamı smush parker ve kwame brown olan bir takımın play-off'ları televizyondan bile izleyememesi gerekir." minvalindeki cümle.

    - tek numarası olup da bunun ekmeğini en uzun süre yiyen insanlar listesinde monica lewinsky'nin belirmesi.

    bunlar dışında tarihin en iyi 96 oyuncusunu belirlediği meşhur piramidindeki kriterler konusunda pek uyuşmamamızın sebebinin yine coğrafya olduğunu düşünüyorum. saat farkından ötürü benim oyuncu değerlendirmede en baskın kriterim, "gecenin 3'ünde kalkıp/uyumayıp seyretmeye değer/değmez" faktörü. bu sebeple; ray allen ve paul pierce'ın, tracy mcgrady'den daha iyi oyuncular olarak gösterilmesini bir parça tuhaf buldum.

    son olarak, magic johnson'ın beş pozisyonu da oynayıp yüzüğü taktığı 1980 finali 6. maçının banttan yayınlanmış olması, 70'lerin sonu 80'lerin başındaki uyuşturucu kullanımının bildiğimden çok çok daha fazla olması ve trinity'nin bambaşka anlamlara gelmesi gibi enteresan bilgiler de kazanç haneme yazdığım şeylerden birkaçı.

    özetle; çok fazla objektiflik ve beyaz show düzeyinde bir efendilik aranmadığı takdirde çok ama çok eğlendirici bir kitap. güldürürken şey yaptırıyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap