8 entry daha
  • mesela ben deliriyorum. içimde sürekli bir öfke bulutu var. bir ortamda bu konuyu her dile getirdiğimde de mutlaka o ortamda bir "sen olsan sen de fırsatları bu şekilde değerlendirirdin..." diyen var.

    şimdi bu konuşmanın gideceği iki yol var:

    1) münazara: eğer ben de fırsatları başkalarının sırtına basmayı göze alarak değerlendirecek biriysem, karşımdaki kişinin bu omurgasızlığı "kim olsa aynı şeyi yapar"basitliğiyle nötrleştirmeyi kabullenmesine sinirlenip ağzım dolu dolu küfürler savuracağım ve"hepimizin aynı yolu tercih etmesi o yolu doğru mu kılıyor yani böyle mi yaşayalım hayatı?" sorusunu sorduğumda "hayır." cevabı gelene kadar vurmaya devam edeceğim.

    2) istişare: karşıma çıkan fırsatları vicdanen kabul edemeyip siktir olup gittiğim anları anlatıp beni bu reddetme durumuna iten yükümlülüklerimi sakince anlatacağım. bunun sonuçlarını, şu an içimin rahat olduğunu, kendimle gurur duyma şansı yakaladığımı göstereceğim. karşımdakinden de bu durumla normalleştirdiği durumlar arasındaki farkı nasıl gördüğünü anlatmasını isteyeceğim.

    ben artık ikinciyi gerçekleştiremiyorum. inanılmaz sinirliyim. iletişim becerilerimi kaybedecek kadar sinirleniyorum ve her yeri yakıp yıkıyorum. çalıp çırpıp kazık atarak kazanılmış herhangi bir şey bir insanın içine nasıl sinebiliyor? çünkü senelerdir televizyon kanallarında bu tarz insanların başarı olarak gördüğü şeyleri izliyorlar. o kanalların önerdiği düşüncelerin dışına çıkacak kadar akıllı değiller ya da haksız kazançla bir şeyler elde etmiş patronlarının yığdığı işlerden zaman kalmadığı için kafa yoramıyorlar.

    bu döngü nasıl kırılır? liseden/üniversiteden mezun olur olmaz gözünüzü evliliğe ve üremeye çevirmeden önce belki memlekete ufak bir katkıda bulunup kendiniz için bazı şeyleri sağlamlaştırabilirsiniz. yoksa beslemek zorunda olduğunuz bebeler, ödemek zorunda olduğunuz taksitler derken yapabileceğiniz en iyi şey haksız kazanç canavarlarının önünde domalmak olur. o saatten sonra da yapabileceğinizin en iyisi "evet burada haksız bir kazanç var ve isyan etmeliyiz" demek yerine "sen olsan sen de aynısını yapardın..." mastürbasyonu yapmaktır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap