39 entry daha
  • --- spoiler ---

    dolunay zamaninda dunyanin en yuzeysel adami turnuvalarina seribasi katilabilecek bir insan haline geldigimden, bu filmden anladigim sunlardir:

    1) essek kadar evde oturup da iflasin esigine gelerek yemege 4 dolarlik limit koymanin normal karsilanmasina mortgage mucizesi diyoruz
    2) arabam atli polisler tarafindan durdurulursa diye hayvanli mecmualara da portfoyumde yer vermeye basladim.
    3) renk koru oldugunu 15 yasina kadar farketmemis insanlarin nietzsche okumalarindan ne hayir gelir belli degil.
    4) torununa guzel sozler soyleyip yatirdiktan 15 saniye sonra banyoda eroin ceken bir dede olmak istiyorum, fazla torunu olan mesaj atsin
    5) guzellik yarismalarinda gorev alan kuaforler, evrensel insan haklari beyannamesinde sozu gecenlerden (evrensel insanlar) degiller, olmamalilar.
    6) olmek cok masrafli bir is; birileri gelip cesedi alacak, morg ona bakacak, cenaze parasi, mezarlik maliyeti... gunun birinde intihar edersem tuvalette bileklerimi kesip yakinlarimin basina falan kalmam, efendi gibi denize atlarim. veya denizdeyken bileklerimi keserim. tabii evim denize yakinsa kesim isini tuvalette yapar, sonra denize kosarim. acaba bu metodla olmek ne kadar suruyor, kosacak derman kalir mi? o ev mumkun mertebe denizin dibinde olmali, hatta ustunde, guneydogu asyadaki gibi. yasadiginiz yerde deniz yoksa da intihar etmeyin kardesim. belli ki bombok bir yer, kaldirimlarina bunalim kazinmis. iki gun sabret, git bir sahil sehrine biraz gezin, hala intiharsa eyvallah, mayon ve jiletin yaninda zaten. yuzuculer kramp girmesine onlem olarak mayolarinda igne tasirlar geyigi vardir, o yuzden kimse suphelenmez. (bak bundan guzel bir kaza susu verilmis cinayet temasi cikar; denizin ortasinda bacagindaki atardamari delinmis bir yuzucu bulunuyor, ilk teshis, adamin bacagina kramp girdigi, tam jileti batiracakken eline de girdigi ve jileti kaydirdigi. temiz is. racon kesmeyip atardamar kesenlere gore)
    7) not defterine yazarak iletisim kuracaksan vow of silencein manasi ne yahu; dedik ya bu cocuktan ne koy olur ne kasaba.
    8) steve carrellin sakalsiz halinin marcel prousta olan benzerligi tesadufi olamaz. belki de bu yuzden kendini "pre eminent proust scholar" olarak goruyordu. gercekten cok yuzeysel. (not: ben tarihteki her onemli zatin simasini bilirim; en sevdigim hobim gunbatiminda cesit cesit bulutlari osmanli padisahlarina benzetmecedir. fatih sultan mehmet oncesi donem biraz zorlasa da epey ilerlettim kendimi)

    --- spoiler ---
324 entry daha
hesabın var mı? giriş yap