1105 entry daha
  • 2003, lig açısından çok enterasan bir yıl olmuş.

    - goat tartışmasındaki iki oyuncudan michael jordan'ın lige veda ettiği yıl olurken, lebron james'in lige girdiği yıl olmuş. tarihin bir numarası bırakmış, iki numarası başlamış.

    -modern zamanlardaki süper takımların ilki olarak gösterilen 2003/2004 lakers kuruluyor. sezon sonu şampiyon olamasalar da. daha sonra kurulacak celtics ve heat gibi takımlara referans oldukları muhakkak. -aslında malone ve payton'ın yaşlı ve eski formlarından uzak olmaları onları süper takım yapmadı ama takıma katıldıklarında iki oyuncu da halen 20 sayı ortalamasının altında oynamayan oyunculardı. -

    - lakers özelinde; three peat'in bozulduğu yıl, süper takım kurulması, kobe'nin tecavüz davası ve shaq takımdaki son sezonuna giriyor.

    -2003 draftı en etkili draftlardan biri olarak gösterilir. lebron james'in yanında, wade ve carmelo gibi süper starların lige girdiği yıl oluyor.

    -sonraki yıllarda iyice suyu çıkan all star maçlarının belki de en iyisi. tabii bu tartışılabilir ama jordan'ın son all starı olması, jermaine o'neal'ın eşekliği ve maçın iki kere uzaması, efsane haline getirdi.

    -onyılın kalanına 3 şampiyon kazanarak damga vuran duncan'lı spurs'ün onyıldaki ilk şampiyonluğu aldığı yıl.

    nba dışında da cristiano ronaldo, manchester united'a, ronaldinho, barcelona'ya transfer olmuş. futbolun seyrini değiştiren iki transfer. her şeyin ötesinde mike tyson suratındaki dövmeyi 2003'de yaptırmış. *
563 entry daha
hesabın var mı? giriş yap