9 entry daha
  • ben bu hastalıkla yıllarca uğraştım. her sene bahar sonu başlayıp yaz boyu devam eden şiddetli egzema, iltihaplanma, sac dökülmesi, hafıza zayıflığı gibi semptomlarla uğraşıp durdum. sebebi belli olmayan aşırı yüksek crp ve kolestrol değerleri, bir türlü konamayan teşhis, yanlış tedaviler, aynı oranda ilerleyen psikolojik bitkinlik vesaire derken 3 sene önce, ismini bile duymadığım bu hastalıktan muzdarip olduğum çıktı ortaya. yaklaşık 4 aylık tedavi sürecinde ben semptomlarda azalma veya iyileşme göremedim. bunu doktora söylediğimde zamanla sonuç vereceğini söyledi. inanmadım ama bir sonraki sene gerçekten ilk kez daha az rahatsızlık yaşamaya başladım. lakin crp değerim yine yüksekti ve egzema da devam ediyordu. bunlara yönelik bir tedavi uygulandı yine. saç dökülmesi olayı da artık zıvanadan çıkmıştı. bunu şampuanlara falan kendim çözmeye çalıştım.

    şu an tekrar küçük kızarıklıklar olarak ortaya çıktı. bunun için dermatolog yağ bazlı nemlendirici kullanmamı söyledi. kaşıntının şiddetlendiği dönemde kullanmam için de dermovate ya da herhangi glukokortikosteroid içerikli kremler önerdi. günde 2-3 kez. daha önce bepanthen kullanmış pek faydasını görmemiştim açıkçası.

    doktorlar beslenme konusunda belli bir gıdaya değinmedi. sadece kimyasal içerikli şeylerden uzak durmam gerekiyormuş. bağırsak onarımı için probiyotik gıdalar ve kollojen için de kemik suyu kullandım bir süre. ne kadar faydası oldu bilmiyorum ama edindiğim bilgiler ışığında daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap