9 entry daha
  • bu seneki organizasyonu korona sebebi ile yapılamayan, sembolik olarak 3-4 kişilik bir çekirdek ekip tarafından turlanarak bitirilecek olan tur. eylül için bir yoklama yapılmıştı ama fikir olarak mı kaldı emin değilim.

    2015’de 9.sunda bulunduğum, bana göre parasına kesinlikle değen ama kar amacı gütmeyen ve gönüllü olarak yapılan bir çalışma olduğu için beklentinin hizmet manasında çok yüksek tutulmaması gereken bir organizasyon. tabldot yemek hazır, konaklama yerileri hazır ve zaten turun ilk günü broşürlerde yazılıdır. bizde trafiğe açık ve de eskortsuz bir sürüş yaşandığını hatırlamıyorum ama 400 kişilik bir ekibin de 60-70 km boyunca tabii ki de kopmadan tek grup halinde ilerlemesi imkansız. 20 km sürüp günün geri kalanını minibüste geçirenler de vardı gelenler arasında, başlangıç noktasına istanbul’dan ankara’dan bisikletiyle gelenler de, profiller çok değişik. kimisi öncü grupta erken çıkar kopar gider rampalarda, sonra öğlen yanından geçer çünkü aşağı kendini bırakıp tekrar rampa yapmak istemiştir. o bakımdan herkes dikkat etmeli sürüşüne.

    ben bodrum, datça, akbük ve de çubucak’daki kamplarda denize girdim mayıs’ta, gayet de güzeldi. artı bodrum ve datça’da merkeze inip isteyen istediği gibi takılmıştı. kamplarda her akşam sahilde gitarlı takılan öğrenci grubu da vardı, e daha ne olsun? bence muhakkak denenmeli.

    favori rotalarım akbük-akyaka arası sahil şeridi, bodrum-yalıçiftlik arası kısım ve de akyaka-çubucak arası kısımlar olmuştu.

    ilk defa bu tarz bir işe gireceklere tavsiyem aynakol ve arka kaset dişlilerine bakabilirler, datça yokuşları gerçekten insanı sınıyor, ben 22-33-44 aynakol ve 11-34 kasetle gitmiştim 26 jantla, epey rahat tırmanmıştım. mtb’ye 1.50 lastik + aliminyum yol maşası da eklemiştim, lastik seçimi çok iyiydi ama o aliminyum düz maşa yolun titreşiminden bileklerimi bitirmişti 5 günde çünkü asfalt genelde mıcır üstüne zift atılan cins, yani kaymak değil, o bakımdan ya darbeyi biraz daha iyi sönümleyen karbon ya da normal yaylı ön amortisör daha iyi olabilir eğer mtb’niz varsa. yazdıkça yazasım geliyor valla, benim görüşlerim bu şekilde.

    yapandan, gönüllü olarak hem gündüz normal katılımcılar gibi rotada bisiklet sürüp hem de akşam kamp yerlerinde koşturan öğrencilerden, sponsorlardan, emek edenlerden allah razı olsun.
hesabın var mı? giriş yap