18 entry daha
  • belki sadece benim ba$ima gelmi$tir ancak reading kaplan'in testlerinden bariz bicimde, hele ki longman'inkilerden ileri duzeyde kari$ik ve zordu. sinavin ilk üç saatini kapsayan reading ve listening icin celik gibi konsantrasyon gerekiyor.

    sinav ba$lar ba$lamaz paldir kuldur saglam bir reading metniyle aciliyor. eger ilk defa giriyorsaniz sinav heyecani gibi olaylarin tamamini cope atip rahat bicimde okumaya bakin. cunku zaten ikinci saate dogru mekana iyice ali$iyorsunuz heyecan meyecan yalan oluyor. durduk yerde reading'den puan kaybetmemeye gayret edin.

    reading metnini sonuna kadar okumak sadece bir tane sorulan "genel olarak ne anlatiliyordu?" di$inda bir fayda saglamiyor. sirayla giden sorular zaten paragraf paragraf gezmenize yol actigindan bir kac soru cozdukten sonra metin hakkinda fikir sahibi oluyorsunuz. zaman genelde ucu ucuna yeti$tigi hatta yeti$mediginden butun metni okumaya kasmamak akillica olabilir. metindeki tarihler, yillar, sayisal degerler sorularda cikmiyor. bunlari deli gibi not almaya kasarken mevzudan kopabilirsiniz aman dikkat.

    listening bitmek tukenmek bilmiyor yahu. biri bitiyor digeri ba$liyor. universite kampus ici muhabbetlerin ayari genelde kolay. lecture'larda ise en uyanik olmaniz gereken nokta muhabbetin nereden gelip nereye gittigi. bazen lecture'lar ba$ladigi gibi devam etmiyor; giri$-geli$me-sonuc ili$kisine takilmayin. detaylarda bogulmadan anlatimda ogretmenin ogrencilere neyi vurgulamaya cali$tigina kulak kesilin. tabiri caizse cool bicimde dinleyin. en onemli ayrinti **deli gibi not tutmaya cali$mayin.** bir onceki notu yazmaya cali$irken hizli bicimde degi$en konuya fransiz kalma $ansiniz cok yuksek. kolayca hatirlayabileceginiz detaylari illa kagida du$erken sekreter moduna gecip magdur olma $ansiniz var.

    ci$ molasi. 10 dakika falan. bayagi iyi geliyor.

    speaking'de 6 ayri konu$ma yapmaniz isteniyor. ekrana konu cikiyor, 45 saniye-1 dakika falan veriyorlar hazirlik icin. bu 1 dakikada ideal strateji, not defterinize bahsetmek istediginiz 3-4 maddenin ba$ligini yazmak. sonra da giri$ cumlenizi hazirlamak. giri$ cumlenize hazir olmaniz smooth bir ba$langic yapmaniza olanak sagliyor. speaking'de "aa", "oo" demeyin. hata yapsaniz da bu hataya takilip moral bozmayin ve konu$maya aynen devam edin. 1 dakika sonunda bitiyor, yani fazla yorulmuyorsunuz.

    writing icin sozlukte zaten nasil essay yazilir ba$liklari var onlar direkt gecerliymi$ gercekten.

    kafa siken, dayak yemi$ gibi cikilan zor bir sinav. kucumsemeyin, "ben zaten yillardir internetten arkada$larla konu$uyorum" "abi dizileri altyazisiz izliyorum" demeyin; toefl test teknigini iyi kavrayin bunun ingilizce bilmekle alakasi pek yok. what does the woman imply?
463 entry daha
hesabın var mı? giriş yap