492 entry daha
  • hafif çekik gözlü olduğum için taylandlı sandılar ilk önce.
    türk’üm deyince; ama ingilizcen çok iyi dediler. ingilizce öğretmeniyim dedim. konu kapandı. normal konuştuk. islam ve erdoğan konularında bir kaç soru sonra geyik muhabbet.
    tamam buraya kadar güzel.

    proje kapsamında gitmiştim ve bir çok ülkeden gruplar vardı. kahoot diye online bir oyun var. bilen bilir bilmeyenler için açıklayayım.
    soruları ve cevapları kendiniz hazırlıyorsunuz. açıklama bu kadar evet. neyse,
    biz de kültürel gecemizde (her ülkenin kendini tanıttığı, yöresel tatlar, kıyafetler, şarkılar, turistik yerler vb.nin sunulduğu gece) türkiye ile ilgili sorular hazırladık ve içlerinde ispanya, romanya, italya, norveç, portekiz’in bulunduğu gruplar cevapladı.

    en içimi acıtan; türkler’in hangi alfabeyi kullandığını sorduk. bir popüler cevap aldık.
    (bkz: arap alfabesi)
    bonus: tüm ülkeler aynı cevabı vererek avrupa birliğini yeniden kurdular ve yıllar sonra ortak noktada buluştular sayemizde.

    diğeri ise kadınlara seçme ve seçilme hakkının ne zaman verildiğini sorduk. tamam zor bir soru bu ama hepsi de 1990 olarak yanıtladı. yanıtın ardındaki düşünce şuydu; günümüze en yakın tarih yani bu hakkın türk kadınlarına çok geç verildiğinin düşünülmesi.

    neyse ki hepsi atatürk’ü tanıyor biliyor ve saygı ile anılıyor adı. insan ayrı bir mutlu oluyor işte o vakit ayrı bir gurur duyuyor ülkesiyle önderiyle.

    ah atatürk’üm ulu önderim ..
    ne kadar çok şey borçluyuz sana.
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap