5542 entry daha
  • 17 ay yaşadığım ülke. manhattan/chelsea bölgesinde konaklama dahil günlük 25 dolar gibi bi parayla yaşadım. öğrenci olduğum için eğlenceliydi, pilav üstü tavuğu özledim.

    günlerim genelde aylak aylak sokaklarda dolaşmakla geçiyordu. çoğu yere yürüyerek gidiyordum. kaldığım yerde sabahları kek/kruvasan ve kahve gibi şeyleri bedava veriyorlardı. kahvaltı öğününü bunlarla halledip akşama doğru tavuk/pilav ya da sandviç gibi atıştırmakıklarla hallediyordum.

    new york’un gezilecek her yerini gezdim. para verilerek girilen hiçbir yere girmedim. mesela empire state building‘e gittim ama yukarı çıkmadım. bana göre pahalıydı. bi keresinde new jersey’in bergen bölgesinde işim vardı, newark’a kadar metroyla gidip ordan yürüyerek devam etmiştim, yaklaşık 4-5 saat sürmüştü galiba. sonra dönüşte 1,5 dolara otobüs varmış da yürümekten kurtulmuştum.

    parasız gezmek de gayet güzeldi. dünyanın birçok ülkesinde bu şekilde 5 parasız gezdim. en keyif aldığım ülke abd’ydi. genel olarak tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim, bir insan istanbul’da zengin olamıyorsa dünyanın hiçbir yerinde zengin olamaz. daha çok fırsatlar ülkesi bence istanbul. istanbul’da zengin olup abd’ye gidilebilinirse milyarder olunabilir. dünyanın her yerinde parasız bir hiçsiniz.
7590 entry daha
hesabın var mı? giriş yap