812 entry daha
  • bazı yazarların sadece tek dil kapasitesi olduğunu ve herkesi kendi gibi sandığını gördüğümden yazıyorum. ingilizceyi öğrenip, ispanyolcaya varoş diyen tiplere ithafen; insan beyni düşündüğünüzden daha fazla bilgiyi alabiliyor, çalıştırınca. yani dili sevmezsin, ‘telaffuzu hoş değil’ der geçersin ama konuşan insanlara da laf atmazsın, bunu nasıl bir seviyesizlik acaba?

    ispanyolca öğrenme şansınız varsa öğrenin. ilerde amerika, latin amerika veya ispanya’da yaşamak istiyorsanız; öğrenin. kulağınıza hoş geliyorsa; öğrenin. yeni bir kültür öğreneyim diyorsanız; öğrenin. bir latin dili öğrenmek istiyorum derseniz; öğrenin. zaten bir kere ispanyolca grameri öğrenince italyanca, fransızca ve portekizce’yi öğrenmek işinizi epey bir miktar kolaylaştırır. telaffuz açısından benzemeseler de, bu dillerde yazılı bir metin gördüğümde az çok anlıyorum. belki bir italyan’ı italyanca konuştuğunda anlayamıyorum fakat ben ispanyolca konuştuğumda beni anlıyor. ingilizce biliyorsanız, kelimeleri öğrenmek sizin için daha kolay olacak, benzer birçok kelime var.

    başlıkta, bildikleri dillerle egosunu pohpohlayıp, bilmediklerini aşağılayan insanlara kulak vermeyin. şansınız varsa veya istiyorsanız öğrenin. ¡adiós!

    edit: daha kendi dilini anlaşılabilir yazamayan yazarlar 'ingilizce varken diğer dillere ne gerek var' temalı bir entry girmiş. fakat anlaşılabilir yazamadığı gibi yazılanları da anlayamamış. kimse şurada 'ingilizce konuşmaya ne gerek var', 'ingilizceden önce ispanyolca veya farklı diller öğrenin' yazmadı. bir taraflarınızdan okuyup, o taraflarınızla yorumlamayın. ingilizce dünya dilidir, 21. yüzyılda bilinmesi gerekir. kimse de bunu reddetmiyor. ama aklı sadece bir dili öğrenmeye ve insanlara laf sokmaya yarayan bazı kişilere, başkalarının farklı dil öğrenme isteği ve çabası batmış anlaşılan. insanlar ister kolombiya'da yaşamak için ispanyolca öğrenir, ister evinde despacito söylemek için. siz de sığ yaşantınıza bu şekilde devam edersiniz.
447 entry daha
hesabın var mı? giriş yap