223 entry daha
  • 3 yıldır uğraştığım bir roman veya roman serisi var ( tam karar vermedim) . başlangıç için aldım kalemi kağıdı elime başladım yazmaya, kafamda çakırkeyf biraz güzel gidiyor. birinci paragraf bittikten sonra kafamda hikaye oluşmaya başladı ama bunun sonucunda nasıl devam etmem gerektiğine dair sıkıntılar çıktı. böyle olunca da kalemi kağıdı daha çok senaryo ve karakterler üzerinden devam etmek için kullandım. yav nasıl bir duygudur bu, nasıl hoşuma gitti. böyle devam ederken işin o kadar da kolay birşey olmadığını, öyle oturup sonraki sayfada anlatacağın şeyi düşünmeden yazmanın nasıl bir tutarsızlığa doğru beni yönlendirdiğini farkettim. böyle olunca bende kitabın kurgusuna hikayeyi bölümlere ayırarak başladım. bölümlere, o bölümde geçen konuyu en fazla 3 kelime ile tanımlayacak başlıklar verdim ve bu başlıkların altına hikayeyi işlemeye başladım. üzerine karakterler ve mekanlar girince işimin uzun olduğunu anladım.
    karakterlerle ilgili düşünmek, aman hikayeyi etkileyecek bir özentilik mi yapıyorum acaba? diye öz eleştiri yapmaktan zaman zaman düşünemedim yazdığım ve yazacağım şeyleri. ilham aldığım kaynaklar oluyor tabi hatta hem hikayeyi destekleyen hem de yön veren unsur haline gelebiliyorlar.
    neticede günümüz dünyasında nerede olduklarını bilmediğim birkaç insanın biraz gerilim, biraz psikolojik, bolca sanat ve sanat eserleri içeren ( kitabın adını bir sanatçının yapmış olduğu eserin isminden ilham aldım), başını sonunu bildiğim fakat ortasıyla uzun uğraşlar verdiğim bir durum var önümde.
    bakalım bitirme aşamasına gelebilecek miyim?
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap