3 entry daha
  • chris noonan’ın, 1995 yılında çektiği babe'in adından 11 yıllık aradan sonra 2006 yılında yönetmen koltuğuna oturduğu film.

    victoria dönemi ingiltere’sinin son dönemlerinde geçen ve beatrix potter’in yaşam yolculuğunun anlatıldığı filmde, 32 yaşında peter rabbit'in basımı için warne kardeşlerin yayınevini ikna etmeyi başarmasıyla başlayan filmde, dönemin kadına verdiği "değer" de azda olsa gözler önüne serilmiş.

    beatrix potter’in kağıda çizdiği hayvanlarla konuştuğunda, bu hayvanların animasyon karakterler şeklinde hayat bulması, onun en mutlu ve en depresif anlarında kağıtlardan fırlayıp ona destek olmaya çalışmaları; filmin en yaratıcı bölümleri, keşke daha da çok film içinde kullanılsaydı.

    filmde özellikle emily watson ve ewan mcgregor'ın oyunculuğunu izlemek hayli keyifli fakat renee zellweger ise biraz yorucu. beatrix potter rolüne renee zellweger'dan önce cate blanchett düşünülmüş, lakin zaman mefhumu yüzünden blanchett oynayamamış.

    filmdeki pastoral görüntüler muhteşem ve bu muhteşem görüntülere de ralph vaughan williams’ın müziği çok yakışmış. beatrix potter’in tavşanları, ördekleri, domuzları, kirpileriyle naif bir film olmuş kısaca.

    beatrix’in babası rupert potter'in sakalına* ayrıca dikkat!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap