2362 entry daha
  • merak edenler için kişisel yorumum:
    (sayısal)

    +30 dakika olmasa tyt geçen yıldan çok çok kötü olurdu herkes için. hatta bu hali ile bile kötüdür. 30 net üstü yapanlar, soruların anlaşılmazlığı sebebiyle 30 net altına gerilemiş olabilir. hem zordu hem süre sıkıntısı vardı.

    sosyalde, din kültürü aşırı kolaydı. tarihte iki soru adaylara hata yaptırabilirdi. felsefe, kitap okumayanlara ve soruları okumaktan çekinenlere zor gelebilirdi ama aslında çok kolaydı. coğrafya ise standart düzeydeydi.

    tyt fen bilgisi geçen yılki düzeydeydi.

    tyt, geçen yıla göre bariz zordu ama ayt mat geçen yıla göre daha kolaydı. belki ayt mat'ı, biyolojinin zorluğu biraz kırar. replikasyon ve kodonlu soru bence çalışanı bile hataya zorlardı. tuzak sorular vardı biyolojide ama hormon sorusu gibi aşırı kolay sorular da vardı birkaç tane... fizik-kimya geçen yıla benzer seviyelerdeydi.

    bence ayt mat netleri yüksek olan sayısalcılar arasında yığılma olacaktır. 300 bin barajı ise geçen yıla benzer olur. (şahsım için de umarım öyle olur)

    salgın nedeniyle; alt sıralamalar 100-150 bin, ortalardan 30-50 bin fire verebilir bu sınavda. bu yıl her sınıfta 1-2 eksik muhakkak vardır. bu durum da sıralamalar konusunda bir nebze yarar sağlayabilir...

    sınava öylesine girenler, kendisini deneyenler, soru tipi görmek isteyen öğretmenler, açıköğretim vs. yazmak isteyen ama yazmasam da olur diyenler, ailesinde risk grubunda hasta olanlar, ev hanımları vb gibi adayların bence %90'ı salgın sebebiyle bu sınava girmemiştir.
840 entry daha
hesabın var mı? giriş yap