2 entry daha
  • joseph goebbels in aragazlarinin en köklüsü. aslinda en köklülerinden biri hatta. verdigi gazin dozu öyle yüksek, öyle tüyler ürpertici ve öyle etkileyicidir ki, etrafindakilerin etkilenmekten baska bir secenegi kalmaz.t leri d olarak söylemesi, "doddaln krig" gibi, iyice vurgusunu arttirmakta ve almanlarin meshur asker dilinden uzakta olmasiyla da daha halka yakin gibi gözükmektedir. (hitler asker almancasi konusur, o yüzden hirlar gibidir) (ki yeni almanca ögrenen bir türk bu dili hic zorluk cekmeden ögrenebilir)

    en nihayetinde rammstein in da wollt ihr das bed in flammen sehn diye bir sarkisi vardir, nazi misiniz lan siz suclamarina maruz kalmistir, bu soru cümlesiyle benzerlik gösterdiginden mütevellit.

    totaler krieg denen mevzu ise basli basina incelenmesi gereken, hatta üzerine tonlarca kitap yazilmis bir konudur. emperyalizmden istedigi gibi yararlanamayan ve "lebensraum" dedikleri yasam alanlarini genisletemediginden dolayi almanya nin, elsas loren* gibi sahane endüstri mekanlari ve polonyadaki almanlarin bulunmasi (koridor denen mevzu ve soru adamciklari) gibi bir sürü irili ufakli sebep etrafinda , sapik hitlerin tek dil, tek halk, tek yönetici slogani etrafinda bütün dünyaya (anti ari) actigi savastir. blitzkrieg denen yildirim baskinlariyla süslenmis, dünyanin en büyük rezilligine önayak olmustur.

    herhalde amerika nin komunizm korkusu olmasa su an bambaska sekilde olabilecek almanyanin kaderini degistirmis sorudur en nihayetinde. nazilerin düsüncesine göre ise, en azindan hitlerin 51 milyon insani kiyarak almanyanin bugünkü refahina ulasmasinda rol oynayan hitlerin hakli bir sebebidir..
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap