3 entry daha
  • çok ilginç bir manipülasyon tekniği. bir yanıyla da korkutucu. zira duygusal manipülasyon tekniği olarak görünmesine rağmen sevgiliyi yüceltme içten gelen bir hisle de gerçekleşebiliyor. gerçek olanla bunu bir yöntem olarak kullanan arasında ciddi bir fark olmalı

    hayal gücü normalden daha fazla çalışan insanlar aşkı hissettikleri zaman bunu derinlemesine yaşama eğiliminde olurlar. sadece karşı tarafı özel hissettirmek için değil kendilerini de o özel ilişkinin bir parçası görerek mutlu olmak için sevgilinin her ayrıntısında aşkı görürler. sevgili su yemek gibi bir ihtiyaçtır. karşı tarafın özelliklerini yüceltmek iyi hissettirir ve bu içten gelir.

    fakat sorun şu ki love bombing kullanan manipülatör çok benzer bir yöntem kullanarak sevgiliyi kendisine bağlı kılmaya çalışır. az önce bahsedilen birçok kişiye aşırı kaçabilecek sevgiyi bir silah olarak kullanır ve karşı tarafı bağımlı hale getirir.

    bahsedilen iki karakterin de duygusal bağımlılık yaratan özellikleri olabilir, emin değilim. fakat bir tarafın bunu samimi bir ihtiyaçla, kendi masalının asıl karakterini bulduğunu paylaşmak için sevgiliyi övmesi diğerininse bir bağımlılık yaratmayı hedeflemesi ikisini birbirinden ayırıyor diye düşünüyorum.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap