7 entry daha
  • yumuşak doku romatizması.

    şahsen, geceleri bacağıma giren kramplar, ayaklarımın inanılmaz derecede şişmesi, dinmeyen bel ve sırt ağrıları, kollarımda ve bacaklarımda oluşan karıncalanmalar ve nihayetinde dün bir bacakta yaşadığım masif derecede his kaybı şikayetleriyle gittim doktora.

    derdimi anlatmamın akabinde, doktor, vücudumun 18 noktasına basınç uyguladı ve ne hikmetse bunlar tam da ağrıların merkeziydi. bunlar;
    -ensenin iki yanı,
    -omzumuzun kürek kemikleriyle birleştiği yerde dört nokta,
    -kalçanın iki üst yanı,
    -kalçanın iki alt yanı,
    -boynun iki tarafı,
    -boynun alt iki tarafı,
    -dirsek içleri
    ve
    -diz kapakları

    muayenenin sonunda, rahatsızlığın adı kondu, ilaçlar verildi ve bir senelik fizik tedaviye başlamam uygun görüldü. sektirmesiz, allah'ın her günü! egzersiz, büyük ehemmiyet taşıyormuş bu hastalığın tedavisinde. ilaç olarak ise sirdalud, dikloron ve uyku hapı ve sakinleştirici olarak seroquel verildi. doktorla kapsamlıca konuşunca, benim ilişkilendirmediğim şikayetlerimin de bu hastalığın sonucu olduğunu anladım. yazıyorum ki bilinsin.

    uykunuzu alacak kadar uzun uyuduğunuz halde kesinlikle dinlenmiş hissetmiyorsanız, her sabah yataktan dayak yemiş gibi kalkıyorsanız, sizi yoracak bir iş yapmadığınız halde hep bitkinseniz, daha çok boyun, sırt ve bel bölgesinde yaygın bir ağrıdan şikayetçiyseniz, uyku düzeniniz bozuksa, gün içinde feci şekilde uyku bastırıyor, akşam üzeri geçiyor, gün dönümünde yine geliyor ama geceleri baykuş kesiliyorsanız, geceleri sık uyandığınız halde uykuya çok kolay dalabiliyorsanız, uykuda istemsiz kol-bacak hareketleri yapıyorsanız, uyurken elinizi, parmağınızı filan kaldırıyorsanız, (bunu kendiniz bilemezsiniz tabii, beraber uyuduğunuz biri varsa, o görmüş ve sabahında size "nihoho napıyodun lan öyle" demişse bilebilirsiniz ancak) gün içinde vücudunuz aşırı derecede çay ve kahveye ihtiyaç duyuyorsa, migren ağrılarınız sıklaştıysa, adet döneminiz aşırı sancılı ve uzun geçiyorsa, sindirim sorunlarınız, şişkinliğiniz, sürekli gazınız varsa*, el ve ayak içleriniz hep sıcaksa, konsantrasyon eksikliği ve unutkanlıktan mustaripseniz, çok kolay depresif bir ruh haline bürünebiliyorsanız mutlaka bir doktora görünün. bulgular çoğumuzda görülebilen şeyler olsa da tedbirde yarar var.

    tedavi;
    ağrılarınızın dinmesi ve uykunuzun düzene binmesi için ilaç tedavisiyle başlanıyor. kasların rahatlaması ve çözülmesi adına fizik tedavi ve düzenli egzersiz. kolay gelsin.
518 entry daha
hesabın var mı? giriş yap