146 entry daha
  • dünyanın en saçma öğütlerinden birisi olsa gerek bu durum. bir insanın seni sevmesi sen sevmiyorsan eğer hiçbir şey ifade etmez. aynı şekilde senin sevdiğin insan da seni sevmiyorsa bu sadece sana acı verir ve kendine olan saygını yitirmene sebep olur. çünkü senin sevdiğin kişi senin gözlerinin içine baka baka hayatını yaşar ve sen sadece yutkunarak izlersin. onu suçlama imkanın da yoktur çünkü seni sevmiyordur ve yapacak hiçbir şey yoktur. dünyanın altını üstüne de getirsen, ona cenneti bile sunsan seni sevmeyecektir. seni seven ise aynı şeyleri sana yapsa bile senin ona bakış açın değişmeyecektir. çünkü mutlaka sevilmemeye neden olan bir şeyler vardır ondan ya da senden kaynaklı.

    sevmediğiniz ya da sizi sevmeyen o insanla olmayı seçerseniz bu dünyada cehennemi yaşarsınız. insan sevmediği birisine dokunmak bile istemez ki zaten tek bir kişinin sevgisi hiçbir şeyi kurtarmaya yetmez. karşılıklı olarak acı verir ki bu acıya katlanmak iki taraf içinde çok zordur. sevmediğiniz o insanla aynı yatakta olduğunuzu düşünün. onunla olmamak için aynı yatakta kaçacak delik ararsınız.

    en güzeli iki kişinin birbirini sevdiği o ilişkiyi yakalamak bence. çünkü her ikisini de zamanında yaşadım. beni seven gerçekten seven bir insana ne kadar şans vermeye çalışsam bile olmadı. benim sevdiğim insan ise onu sevdiğimi asla bilmedi. en azından ben o kadar cesaretli bir insan değildim. o kişi de bir şekilde hayatına devam etti. ikisini de görmüş bir insan olarak ben her iki durumdan da vazgeçip yalnız kalmayı tercih ettim. her iki durum da kendime olan saygımın yok olmasına neden oluyordu çünkü. kimseyi de suçlamadım çünkü ortada bir suç yoktu. hem sevdiğiniz hem sevildiğiniz birini bulana kadar yalnız kalmayı tercih etmek bence en güzeli. bazen yalnızlık her şeyden daha değerli oluyor.
411 entry daha
hesabın var mı? giriş yap