208 entry daha
  • sarı renktir.
    cocuklugumun plastik cay fincanlı evcilik oyunlarıdır. tek basamaklı yaşlarımın ''siz simdi çayı koyun, ben yemegimin altını kısıp gelicem size zeynep hanım'' temalı masalımın baş kahramanıdır. kanepenin kenarına tak tak yapıp müsait misiniz diyen dünyanın en yumuşak sesidir. ve sonra o küçücük fincanımsılardaki olmayan çayı höpürdeterek içendir.
    sarı renktir.
    minik çiçeklerle bezeli basma bi pazendir. döpiyes giymeden sokaga cıkmayan, ben binemiyorum otobuse, mınıbuse ama koluna gırersem yuruyebılırız diyen bi istanbul hanımefendisidir. ''annaane bunlar benim olsun muu?'' diye sırnaştıgım bir çift şifon eldivendir. ve sonra ne ufakmış ellerin diye hayrete düştüğümdür.
    sarı renktir.
    her daim sol yakaya takılan bir kelebek broşudur. kırmızı ciltli çalıkuşu romanıdır. mavili-yeşilli kap kagıtlarıyla döşemiş eski bir sandıktır.
    sarı renktir.
    okulda bi çocuk var, sarışın, çok tatlı, ama ilgilenmiyo benle, sanırım farkımda bile diil diye dert yandıgımda, e tanışsana, arkadaş olsana aynı okulda diilmisiniz siz diye yüreklendirendir. ve sonra istemedi ki beni, neyimi begenmedi diye agladıgımda ''boşversene, kendi kaybetmiş, gel senle bi sütlü kahve içelim'' diyen günışıgıdır. yavrusu her daim güzel olan kuzgundur.
    sarı renktir.
    sol tarafta ne zaman baslıgı görsem, gözlerimin karıncalanmasına engel olamadıgımdır. sol tarafta ne zaman baslıgı gorsem, dugunumde yapılacak tangonun, mucizevi şekilde bakılacak altızlarımın ve tutulmaya fırsat bırakılmamış bi dolu sözün bogazıma dizildigi, yutkunamadıgım, haykıramadıgım bi çıglıktır.
    sarı renktir.
    transparan bi kagıda yazıp, toprağına iliştirmem gereken ve ancak bu sayede kendimi affedeceğime inandıgım bi mektuptur. bi türlü dogru kelimeleri secemedigimdir.
    sarı renktir.
    gidişi, çocuklugumun yarısını beraberinde götürmüş, geride öfkeli, huzursuz bi çocuk-kadın bırakmış olandır. barışamadıgımdır.

    illa ki sarı renktir.....
1181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap