6 entry daha
  • 2002 seçimlerinden sonra akp dışındaki bütün partilerin halkla ilişkiyi kesmesi bunda açık faktör olmuştur. chp geçen 5 yıl boyunca sadece "laiklik elden gidiyor" eksenin muhaliflik yapmış, muhalefet nedir unutmuş, unutturmuştur. halkla olan ilişkisini seçimlere aylar kala hatırlayıp onu da "bizi oy vermezseniz cumhuriyetinize kim sahip çıkacak?" eksenine dayandırmıştır. belli ki halk bu ekmeği yememiştir. mhp ise meclis dışında kalmasından mıdır bilinmez, halk'la ilgilenmeyi, son aylara kadar kesmiştir. dünyada esen milliyetçilik rüzgarını arkasına alarak oylarını ikiye katlayarak tekrar meclise girmesi başarı mıdır tartışılabilir.

    tüm bunlar ayrı ayrı tartışılabilir. lakin bir önemli detay daha akılda tutulmalıdır. seçim öncesi, chp 'de mhp'de 10'ar küsur miting yapmışlardır. akp'de bu sayı 60küsur civarıdır (sayıların kontrole ihtiyacı var). bu şunu gösterir. chp'de sadece deniz baykal, mhp'de sadece devlet bahçeli miting yapmıştır. akp'de ise bir bölgede rte miting yaparken bir başka bölgede abdullah gül, bir başkasında başka biri vs.. yani bir ekip çalışması vardır.

    halkın tercihi, nedeni nasılı vs tartışılacaktır... tartışılsındır. ortada bir gerçek var ki, chp dersine hiç çalışmayan ama sınıfı geçmek isteyen öğrenci görünümündedir. mhp ise kopya geçip dersi ite kaka vermiştir. akp ise dersine adam akıllı çalışmış, gayet de güzel bir not almıştır. eh hak etmiştir denebilir.

    kişisel tercihim akp değildir. ancak üzülerek itiraf edebilirim ki, ne oy verdiğim parti ne de başka herhangi bir parti akp kadar çok çalışmamıştır. çalışanın ise bir şekilde ödüllendirilmesi çok tuhaf karşılanmamalı, ders çıkarılmalıdır.
890 entry daha
hesabın var mı? giriş yap