22 entry daha
  • çirkin bir serdar erener önsözüne sahip kitap (her ne kadar işbu entry ile tam da amacına yönelik bir reklamını yapmak zorunda oluyorsam da). "plato yapım"dan çıktığı için şaşıramadığımız, "ben bir pazarlamacıyım ve işim pazarlamak" benzeri bir şekilde başlayan bir önsöze sahiptir. insanları ikiye ayırarak, okuyucunun kendisini bu iki gruptan birine ait hissetmesini sağlamaya yönelik ve bu iki gruptan birine eleştirek yaklaşıp ("bakın eleştiriyorum ama değişmek istiyorsanız kitabı okuyun"),diğerine kucaklayıcı bir tavır sergileyerek ("siz zaten bu kitabı okumaya layık kitledensiniz") her türlü okuyucu potansiyelini yakalamaya çalışan bir önsöze sahiptir bu kitap. tabii belki de, zaten çoğunluğun bu önsözü pek de ciddiye almadığı, ama gözden kaçmamasının da yararlı olduğunu düşünmek gerekir.

    pazarlamacı mantığıyla, "yaptığım her tür pazarlama mübahtır çünkü ben serbest pazarın esiri olmuş bir adamım ve sevgili sinan çetin'in 'ben önemli bir film yapımcısı olarak bu kitabı okuyorum, siz de okuyun' mantığıyla piyasaya sürdüğü bu kitabı iyi ya da kötü bir şekilde pazarlayacağım" tarzı bir önsöz bir edebiyat eserinin önsözü olamaz. edebiyatı pazara çıkarmaya çalışan serdar erener ve tayfası arkadaşlarına selamlarımı gönderirim. zira sevgili serdar, önsözünün sonunda belirttiğin (yanılmıyorsam) ikinci grup insana giriyorum, yazını büyük bir keyifle önsözü sonuna kadar okudum, dolayısıyla kitabı da okumam gerekirdi ama mümkünse başka bir baskıdan satın alıp okumayı tercih ederim.

    not: bu yorum, kitabın içeriğinde ve ayn randın kendi önsözünden bağımsız olarak, sadece serdar erenerin en başa iliştirdiği önsöz üzerine yazılmıştır.
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap