120 entry daha
  • kitabin belki de ancak yarisini kapsayan bir sahneler derlemesi olmus, film olmasi beklenen sey. "her filmde bir seyler atlanir canim" denemeyecek kadar cok sey atlanmis, anlamsiz olmus. izlemeyi umdugum hic bir sey filme alinmamis, her sey kusa cevrilmis. cok fazla pozitif bir sey soyleyesim gelmiyor, en gudik filmlerin bile rahatlikla 3 saat 3.5 saat cekilmesi artik default hale gelmisken, milyonlarin takip ettigi bir serinin en uzun kitabini nasil 2 saat 15 dakika olarak cekilmesi mantikli bulundu, bunu kimler onayladi aklim almiyor..

    en muhim eksiklikler bence soyle siralanabilir.. kitaba / filme adini veren order of the phoenix'in ne oldugu bile tam olarak anlasilmiyor. kitabi okumus insanlarin gozunde 3-5 sahneyi canlandirmak olarak dusunulmemeli bence bir film, ki amac olarak bu gudulmus olsa bir cok sahne daha ayrintili cekilirdi, yine kitap okunurken belki harry'nin ergenlik bunalimi / cesitli bunalimlari herkesde harry'ye iki tokat atma istegi uyandirmissa da bunu filmden neredeyse tamamen cikarma hakkini ben yonetmende gormuyorum, ne olursa olsun 5. kitap deyince aklimiza harry'nin o garip ruh hali geliyordu.. quidditch diye bir sey zaten hic yoktu, oysa ben "weasley is our king"in muzigini bile kafamda kurgulamistim.. hele son sahnede olmasi gereken harry - dumbledore diyalogunu yumusak bir sohbet havasinda cekmeleri beni cok hayal kirikligina ugratti.. sirius - harry iliskisi olabildigine islenmemisti.. number 12 grimmauld place ile ilgili en ufak bir fikrimiz olusmadi, binayi ilk gordugumuz sahne disinda, ve ne kreacher ne de anne black'in portresini gorebildik ki onun "filthy mudbloods, blood traitors" diye bagirisini gormek isterdim. prophecynin ne oldugu veya basina ne geldigi ise kimsenin umurunda bile olmadi, lord voldemort da dahil olmak uzere. fred'le george'un ayrilma sahnesi bile yalnizca bir havai fisek gosterisi olarak betimlenmis, bu adamlar nereye gitti, weasley urunleri nedir zaten, adamlarin hayati degisti, kimin umurunda.. ki butun bu saydiklarim ve bir anda aklima gelmeyen diger bir cok seyin ilerideki olaylari ne derece etkileyecegi dusunuldugunde ben "e hani ben baska bir sey gormeye gelmistim" hissi ile izledim filmi..

    filmin cekimini veya sahnelerin sanatsal / teknolojik acidan nasil cekilmis oldugunu elestirmiyorum. ama sanki butun bir filmin icinden rastgele yerler cikarilmis da biz arta kalani izliyormusuz hissini de atamiyorum uzerimden. keske bu film 3-4 saat olarak cekilseymis. belki bir extended versiyonda aradigimizi bir nebze olsun buluruz umuduyla simdilik susuyorum..
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap