1363 entry daha
  • 26 yaşındayım. benim çevremde buna yakalanan kimse olmadığı için ilk ağızdan canlı dinlemedim hiç, ama en azından ben başkalarına örnek olurum diye bu entryi giriyorum, süreç ilerledikçe editleyeceğim.

    3 gündür süren ateş, öksürük ve halsizlik sonucu pozitif çıktım. ateşim 1 2 kere çıkmıştı, işyerinden istemeseler ben dinlenip atlatacağım bir üşütme gibi düşünüyordum, durumum ağır değildi çünkü. ama iyi ki test yaptırmışım, en ufak semptomda mutlaka yaptırın, ağırlaşmasını beklemeyin.

    evde tedavi olarak devam ediyoruz, bugün ilçe sağlık müdürlüğünden aradılar, durumumu sordular, ne ilacı kullandığımı sordular ve temasta olduğum kişileri sordular. dün de aile hekimim aramıştı henüz test sonucu belli değilken, çok umrunda olduğunu düşünmüyorum prosedür gereği aramış olduğu belliydi sisteme test yaptırdığınız düştüğü için.

    dünden beri ilaç kullanıyorum, favimol isimli.
    şu an iyiyim ama ağrım çok, her yerim ağrıyor, ayakta duramıyorum, kemiklerimin üstünde biri tepiniyor gibi.
    ama dayanamayacağım bişey yok.
    nefes almakta problemim yok, ateşim yok, öksürük var.

    annem de dün test yaptırmıştı, pozitif.
    şu an durumu iyi, ateşi yok, nefes almakta sorun yaşamıyor fakat halsizlik çok, öksürük var, ishal varmış onda.

    babam da test yaptırdı henüz çıkmadı sonuç, editleyeceğim.

    biraz korkuyorum.

    edit 1: babam da pozitif.

    edit 2: babamı hastaneye kaldıracaklar.

    edit 3: bugün ilacı kullanmaya başlamamın 3. günü.
    iyiyim ağrım var sadece azaldı sandım ama azalmamış hala sırtımda 300 kiloluk bir sumo güreşçisi oturuyor, omurgamı iki yandan çekiyorlar gibi, öksürük var ama azaldı.
    annem de iyi diyebilirim, ishal ve halsizlik devam onda.
    babamın tomografisi temiz çıkmadığı ve kronik hastalığı olduğu için birkaç gün hastanede tutacaklar, görüntülü konuştum durumu iyiydi.

    edit 4: babama pnömoni teşhisi konuldu. bize verilen ilaçtan farklı bir ilaç tedavisi uygulanacak ama ilacın etken maddesi yine favipiravir, bizimkiyle aynı.

    hepinize yolladığınız güzel mesajlarınız için, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

    edit 5: babam taburcu edildi, evde tedaviye devam edilecek, bu haber çok sevindirdi bizi. benim tomografim temiz çıkmadığı için birkaç ilacım daha oldu, bana da pnömoni teşhisi konuldu, 2 kan sulandırıcı (karından enjeksiyon yapıyorum), 1 antibiyotik daha verildi. annem stabil.

    edit 6: ilaçlara devam ediyoruz, bugün benim semptomlarım çıkalı tam 8 gün, covid-19 teşhisim konulalı 5 gün oldu. bundan sonraki editimi atlattığımız zaman yapacağım zira canım sıkılıyor sürekli stabiliz ya da iyileşmedik demekten.

    edit 7: bugün 21 ağustos 2020 ve gün itibariyle ben ve annem negatifiz. nasıl mutlu nasıl kutlu bir gün anlatamam. babamın karantinası henüz bitmediği için testi haftasonu yaptıracak, onun da güzel haberi için editleyeceğim. ben gidip metrobüsü yalayacağım, sevgileeeeer.

    edit 8: 1 eylül 2020. babam tekrar pozitif çıktı. çıldırmak üzereyim. bu soktuğumun hastalığı ne zaman bitecek.

    edit 9 ve son: bugün 8 eylül 2020. babam da negatife döndü. bu 1 aylık zorlu sürecin ardından artık tam anlamıyla kurtulduk diyebilirim. destek mesajlarınız için hepinize tekrar teşekkür ederim. umarım hasta olanlar da bir an önce iyileşir temennilerimi iletiyorum, çünkü gerçekten çeken bilir. bundan sonra başka edit yapmayacağım için mutluyum. sevgiler :)
13771 entry daha
hesabın var mı? giriş yap