6 entry daha
  • türkçe'ye, talihsiz kadın ismiyle çevrilmiş olan richard brautigan romanı.

    yazar, romanında bir kadının evinde intihar etmesi olayını anlatmaya çalışır. anlatır değil de anlatmaya çalışır dememin nedenini kitabı okursanız siz de fark edeceksinizdir eminim. talihsiz bir kadından bahsederken birden başka konularla uğraşırken bulursunuz siz de kendinizi. mesela yazarın bu romanı yazdığı defterini nereden aldığını, maliyetini ve daha birçok ayrıntıyı aklınıza yerleştirebilirsiniz bir yandan da talihsiz kadının neden intihar ettiğini düşünürken.

    zaten kendisi de yaşamına intiharla son verdiği ve bu kitabı da son zamanlarında yazdığı düşünüldüğünde kitabı yazarken ki ruh hali ve içinde bulunduğu durumun biraz da intihara hazırlık dönemi izlenimi verdiği görülüyor.

    normalde brautigan romanlarının konusunu sevmem ve bu tarz kitaplar okumam ama sayfaların arasına serpiştirilmiş zekice cümleler ister istemez gözlerin sayfaları tarayıp parmakların sayfaları çevirmesini sağlıyor. bu şekilde olunca da bu kitaplar okunabilir statüsüne giriyor haliyle. en azından benim için öyle.
hesabın var mı? giriş yap